Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kontroly na silnicích

KLADENSKO - Opět se našli řidiči, kteří neměli za volantem co dělat. 

.Čtyřiadvacetiletý mladík z Litoměřicka usedl za volant osobního automobilu Škoda Superb pod vlivem návykové látky. To prokázal test DrugWipe 5 S, který byl pozitivní na Methamphetamin a Canabis. Tohoto muže kontrolovali policisté ve středu 16. listopadu 2016 před půlnocí na pozemní komunikaci mezi obcemi Horní Kamenice a Jarpice. Případ je zpracováván ve zkráceném přípravném řízení jako podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

Další hříšník, který usedl za volant motorového vozidla Škoda Octavia i přes zákaz, je devětačtyřicetiletý muž z Rakovnicka. Toho kontrolovali dopravní policisté včera 17. listopadu 2016 před polednem na sjezdu ze silnice D6 u obce Stochov a provedenou lustrací zjistili, že má platnou blokaci řidičského oprávnění.

Se zákazem řízení se ve čtvrtek 17. listopadu 2016 posadila za volant i devětatřicetiletá cizinka z Kladenska. Ta byla zastavena policejní hlídkou před druhou hodinou odpolední v Kladně ve Vítězné ulici ve vozidle Ford Mondeo a to i přes skutečnost, že má v současné době vysloven platný zákaz řízení vydaný Okresním soudem v Domažlicích a to od prosince 2011 do prosince letošního roku.

A zatím poslední kontrolovaný, který neměl za volantem motorového vozidla co dělat, je jedenatřicetiletý muž z Prahy. Toho zastavili stochovští policisté včera 17. listopadu 2016 v půl jedenácté večer v obci Kačice. Provedená lustrace ukázala, že tento řidič má vysloveny tři platné zákazy řízení a to až do roku 2020.

Všem třem výše zmiňovaným hrozí za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
18. listopadu 2016

vytisknout  e-mailem