Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kontroly náklaďáků a autobusů

ÚSTECKÝ KRAJ - Výsledky dopravně bezpečnostní akce  

     Ve středu 9. října 2012 probíhala ve spolupráci s mezinárodním sdružením TISPOL celorepubliková dopravně bezpečnostní akce zaměřená na kontrolu nákladní a autobusové dopravy (doby řízení, bezpečnostní přestávky a doby odpočinku, kontrola předepsaných dokladů, technického stavu vozidel apod.).

     V Ústeckém kraji do ní policie nasadila 43 policistů, kteří zkontrolovali 339 vozidel a zjistili celkem 132 dopravní přestupky. Řidičům policisté za tyto přestupky uložili 114 blokových pokut v celkové výši 55 600 korun. Správním orgánům obcí bylo oznámeno 18 závažnějších přestupků.

     Nejčastěji policisté řešili nevyhovující technický stav vozidel, celkem v 56 případech. Dalšími prohřešky byly nepoužití bezpečnostních pásů (12 případů) a překročení povolené rychlosti (2 případy).

     Policisté v průběhu akce zkontrolovali 170 nákladních vozidel a autobusů. Při kontrolách zjistili porušení sociálních předpisů (dodržování dob řízení, přestávek, odpočinku, používání tachografu,…) u 15 řidičů. Přestupek v souvislosti s uložením nákladu byl zaznamenán v 5 případech, 1 vozidlo bylo přetížené a nedostatky v dokumentech objevili policisté v 1 případě. Předpisy, které stanovují podmínky pro přepravu nebezpečných nákladů a věcí, neporušil žádný řidič.

 

por. Šárka Poláčková
10. 10. 2013
 

vytisknout  e-mailem