Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kontroly nákladní dopravy

ÚSTECKÝ KRAJ - Výsledky dopravně bezpečnostní akce 

Dopravně bezpečnostní akce zaměřená zejména na kontrolu nákladní a autobusové dopravy probíhala v minulém týdnu v Ústeckém kraji. Policisté se zaměřili hlavně na dodržování dohody ADR, která se týká přepravy nebezpečných nákladů, ale i na další předpisy  týkající se nákladních vozidel.

Policisté v průběhu akce zkontrolovali 183 vozidel a zjistili celkem 79 dopravních přestupků. Řidičům za tyto přestupky uložili 57 blokových pokut v celkové výši 40 200 korun. Správním orgánům obcí bylo oznámeno 22 závažnějších přestupků. Uložena byla také 1 kauce ve výši 10 tisíc korun.

Nejčastějším prohřeškem bylo porušení silničního zákona a to ve 37 případech. Ve 23 případech  bylo vozidlo v nevyhovujícím technickém stavu, ve 12 případech nedodrželi řidiči bezpečnostní přestávky a doby jízdy. Porušení dohody ADR řešili policisté ve 3 případech, mezinárodní dohoda AETR byla porušena 1krát. Za nepoužití bezpečnostních pásů zaplatili pokutu 3 řidiči, v 1 případě policisté pokutovali rychlou jízdu a v 1 případě byla překročena hmotnost vozidla.

por. Šárka Poláčková
KŘP Ústeckého kraje
9. 3. 2020

vytisknout  e-mailem