Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kontroly nákladní dopravy

ÚSTECKÝ KRAJ - Policisté kontrolovali nákladní auta. 

     V pátek 11. 10. 2013 proběhla v Ústeckém kraji v součinnosti s Generálním ředitelstvím cel dopravně bezpečnostní akce zaměřená na kontrolu nákladní dopravy (sociální předpisy, dohoda ADR, kontrola předepsaných dokladů a technického stavu vozidel, překračování povolené hmotnosti). Průběh kontrol na stanovišti na silnici I/8 v Teplicích (u Autotip-servis Teplice) sledovali také zástupci médií.

     Společně s dopravními policisty byli na stanovišti také příslušníci cizinecké policie, kteří se zaměřili zejména na kontrolu cizinců. Na akci se podíleli také pracovníci Centra služeb pro silniční dopravu.

     V průběhu akce policisté kontrolovali 22 vozidel, u pěti z nich byly zjištěny nedostatky. Dva řidiči za tyto přestupky zaplatili blokovou pokutu, dva závažnější přestupky byly oznámeny správním orgánům a v jednom případě přistoupili policisté k uložení kauce. Kromě závad v podobě nevyhovujícího technického stavu řešili policisté šest porušení předpisů o bezpečnostních přestávkách, dobách řízení a dobách odpočinku. Dvě vozidla byla přetížena a v 1 případě policisté zjistili podle záznamů z tachografu porušení nejvyšší povolené rychlosti.

 

por. Šárka Poláčková
PIS KŘP ÚK
14. 10. 2013

 

 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem