Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Kontroly podniků s nonstop provozem

PLZEŇ - Policisté se zaměřili na herny, bary i restaurační zařízení. Zjistili 5 přestupků, jeden trestný čin a zadrželi osobu v celostátním pátrání. 

     Policisté z obvodního oddělení Plzeň 4 (Doubravka) provedli v noci z pátku na sobotu další z řady bezpečnostních opatření, jejichž cílem je zvýšení bezpečnosti na jimi spravovaném území především v nočních hodinách. Do akce se tentokrát zapojili i policisté obvodního oddělení Plzeň 2 (Slovany), kteří nejdříve „pomohli“ doubraveckým kolegům na jejich teritoriu a posléze za jejich součinnosti zkontrolovali i své území. Policisté se zaměřili především na kontrolu dodržování zákazu podávání alkoholu nezletilým a mladistvým osobám, zákazu hraní těchto osob na výherních hracích automatech, odhalování protiprávního jednání v oblasti drogové kriminality. V rámci akce dohlíželi  na dodržování nočního klidu a veřejného pořádku.
     Desítky strážců zákona společnými silami od páteční šesté hodiny večerní do sobotní druhé hodiny ranní navštívily celkem 15 provozoven s nepřetržitým provozem. Na území Doubravky policisté zkontrolovali 7 a na Slovanech 8 heren, barů, restaurací a hospod. Zde zjišťovali, zda se obsluha či hosté nedopouští protiprávního jednání buď v podobě přestupku nebo trestného činu, pátrali po hledaných a pohřešovaných osobách a odcizených věcech, kolech a vozidlech. Vydatně jim v realizaci stanovených cílů pomáhal i policista oddělení služební kynologie se služebním psem speciálně vycvičeným na detekci omamných a psychotropních látek a jedů. Během noci policejní hlídky zkontrolovaly 96 osob.  Při kontrolách odhalily dvě osoby, které u sebe přechovávaly drogy. Oběma pachatelům byla nalezená látka ihned odebrána a zajištěna. Oba tentokrát vyvázli pouze s pokutou, neboť s ohledem na množství zajištěné omamné a psychotropní látky bylo jejich jednání kvalifikováno jako přestupek. Policisté dále řešili jednoho muže, který usedl za volant svého vozu pod vlivem drog, a jednu osobu, která se dopustila přestupkového jednání spočívajícího v podávání alkoholu osobě mladistvé. Toho večera policisté udělili ještě řadu pokut za drobná přestupková jednání především v oblasti dopravy. Navíc zajistili jednoho muže, který se dopustil přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání tím, že řídil přes platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Pomyslnou třešničkou na dortu bylo vypátrání a zadržení osoby, po které bylo vyhlášeno celostátní pátrání, neboť byla důvodně podezřelá ze spáchání série loupeží.
     Celé akce se účastnili i představitelé místní územní samosprávy a sice starosta a místostarosta Městského obvodu Plzeň 4. Vzhledem k tomu, že z pohledu policie byla akce velmi úspěšná, budeme v podobných počinech pokračovat i nadále a nejen na území čtvrtého a druhého městského obvodu.
 
por. Ing. Hana Štefflová
6. října 2014
Odkazy do noveho okna

Policejní akce 12.

Policejní akce 12. 

Detailní náhled

Policejní akce 14.

Policejní akce 14. 

Detailní náhled

Policejní akce 16

Policejní akce 16 

Detailní náhled

Policejní akce 17

Policejní akce 17 

Detailní náhled

Policejní akce 18

Policejní akce 18 

Detailní náhled

Policejní akce 8.

Policejní akce 8. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem