Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Kontroly pokračují

Frýdek-Místek – podezření ze spáchání dvou trestných činů a 40 přestupků zjistili policisté při kontrolní akci na Frýdecko-Místecku 

Od čtvrtku 11. března do soboty 13. března uskutečnili pracovníci Inspektorátu cizinecké policie Mosty u Jablunkova bezpečnostní akci. Policisté se zaměřili nejen na zjišťování nelegální migrace, kontrolu dodržování pobytového režimu cizinců na území ČR a na pátrání po hledaných osobách a věcech, ale také na dodržování zákona o provozu na pozemních komunikacích. V katastrech Zelinkovic a Frýdku-Místku zkontrolovali 270 vozidel a 532 osob, z toho 116 cizinců. Porušení ustanovení zákona o pobytu cizinců policisté zjistili ve 25 případech, kdy cizinci neprokázali schopnosti uhradit náklady zdravotní péče. Zjistili také 15 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích. Celková výše uložených blokových pokut za spáchané přestupky činila 14 500,- Kč.

Během akce policisté kontrolovali řidiče osobního vozidla. Cizinec byl bez cestovního dokladu, proto jej převezli na služebnu inspektorátu. Zde lustrací v evidencích zjistili, že prochází v Schengenském informačním systému s tím, že mu má být odmítnutý vstup do Schengenského prostoru. Jeho tvrzení, že má v Polsku povolený pobyt, se v době správního řízení nepodařilo potvrdit. Policisté mu proto vydali rozhodnutí o vyhoštění z území ČR na dobu tří let. V Schengenském informačním systému dále zjistili, že také auto, které řídil, prochází v této evidenci, a to jako odcizené. Při prohlídce vozidla nalezli český cestovní pas a řidičský průkaz. Specialisté na vyhodnocování cestovních dokladů potvrdili vzniklé podezření, že se jedná o padělky. Odcizené vozidlo policisté zajistili a předali kolegům skupiny kriminální policie a vyšetřování k dalšímu řízení. S mužem, který je v současnosti umístěný v zařízení pro zajištění cizinců v Poštorné, zahájili trestní řízení pro podezření ze spáchání trestného činu padělání a pozměňování veřejné listiny.
 

vytisknout  e-mailem