Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kontroly restauračních zařízení na Rakovnicku

Byly shledány jen drobné nedostatky 

 
Kontroly restauračních zařízení na Rakovnicku
   
      Dne 16. listopadu 2012, se od 16:00 hodin do 22:00 hodin, uskutečnilo bezpečnostní opatření, na kterém se podíleli policisté z obvodního oddělení v Rakovníku, oddělení hospodářské kriminality, kriminální policie Rakovník, Celní správa a pracovníci živnostenského úřadu v Rakovníku. Všichni tito se vydali do některých restauračních zařízení na Rakovnicku kontrolovat dodržování zákazu nalévání alkoholu osobám mladší 18 let, dodržování daňových a ostatních předpisů, živnostenského zákona, veřejného pořádku atd.
      Ve všech provozovnách ( např. U Písy, Na Hrádku, SINOTTIP, atd.) nebyl shledán závažný prohřešek vůči přepisům a nařízení. Pouze v jedné byl provozovatel upozorněn na některé chyby a nedostatky, které byly vyřešeny na místě.
     Tyto namátkové akce budou i nadále pokračovat. A to nejen v takovýchto provozovnách. V hledáčků policistů budou i sezónní prodejny, diskotéky, zábavy a podobné akce. Budou přizvány i další složky. Podtext celé akce má návaznost na současnou kauzu metyl. V neposlední řadě je to i skutečnost, že   je patrný nárůst požití alkoholu a drog a to i u mladistvých.
 
dne 3. prosince 2012
nprap. Jana Žáčková

vytisknout  e-mailem