Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Kontroly řidičů

Řídil s 1,91 promile alkoholu 

         V sobotu 27. srpna 2011 před třetí hodinou v noci byl v Klatovech na ulici 5. Května kontrolován policisty řidič 18 letý mladík z Klatovska, který řídil automobil zn. Škoda Felicia. Policisté při kontrole zjistili, že podle rozhodnutí Městského úřadu v Klatovech má uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel od měsíce února 2011 na dobu jednoho roku. Na výzvu policistů se muž podrobil dechové zkoušce a alkoholtester naměřil 0,72 promile alkoholu.
     V neděli 28. srpna 2011 v Klatovech policisté kontrolovali ve 4.35 hodin řidiče 32 letého muže z obce u Klatov při řízení vozidla zn. Škoda Favorit. Šetřením policisté zjistili, že podle rozsudku Okresního soudu v Klatovech má řidič uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel od měsíce února 2011 do února 2014.
Muži jsou podezřelí ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
     Mezi obcemi Srní a Čeňkova Pila byl v sobotu 27. srpna 2011 ve čtrnáct hodin kontrolován 24 letý řidič z obce na Železnorudsku, který řídil osobní automobil. Alkoholtester naměřil u řidiče 1,91 a opakovaně 1,61 a 1,79 promile alkoholu v dechu. Muž se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
 nprap. Ladmanová Dana
29.8.2011

vytisknout  e-mailem