Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Kontroly řidičů

Víkend na Klatovsku 

         V Horažďovicích byl hlídkou policie kontrolován v pátek 18. března 2011 v 11.45 hodin na ulici Šumavské řidič 24 letý muž z Horažďovicka, který řídil vozidlo zn. VW Passat. Policisté při kontrole zjistili, že podle rozhodnutí Městského úřadu ve Strakonicích má uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel od měsíce února letošního roku na dobu 16 měsíců.
      V pátek byl další řidič kontrolován ve 14.55 hodin v obci Švihov. Muž ve věku 23 let z obce na Plzni-jihu řídil vozidlo zn. Renault. Šetřením bylo zjištěno, že podle rozsudku Okresního soudu v Domažlicích má uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel od měsíce ledna 2009 a dalším rozsudkem Okresního soudu Plzeň-jih od měsíce června 2009.
Policie případy šetří ve zkráceném přípravném řízení a muži převzali sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
     V Klatovech byl v pátek ve 23.10 hodin kontrolován na ulici Komenského řidič 22 letý muž z Klatov, který řídil vozidlo zn. Peugeot. Dechovou zkouškou policisté zjistili 0,68 a opakovaně 0,57 promile alkoholu v dechu. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz. 
     V Železné Rudě na ulici 1. Máje byl hlídkou policie kontrolován v neděli 20. března 2011 ve 22.01 hodin řidič 43 letý cizinec, který řídil vozidlo zn. Ford Transit. Řidič se podrobil dechové zkoušce a alkoholtester naměřil 0,32 a opakovaně 0,28 promile alkoholu. Při kontrole muž nepředložil řidičský průkaz a policisté následně zjistili, že není držitelem řidičského oprávnění.
Muži jsou podezřelí ze spáchání přestupků, které budou předány na městské úřady.

nprap. Ladmanová Dana

21.3.2011

vytisknout  e-mailem