Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kontroly řidičů

Kontroly odhalily alkohol i neřidiče 

Někteří řidiči si z neustále se opakujících policejních kontrol mnoho nedělají. Ale i když si mohou myslet, že se jim vyhnou, tady je krátký přehled jak několik z nich dopadlo v jednom dni pardubických policistů.
Včera 13. července 2009 brzy ráno v 5:30 zastavili policisté ve Svítkově řidiče motocyklu Honda. Ten ale nevlastní žádné řidičské oprávnění a tak je podezřelý z trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.
Ráno, krátce po 9. té hodině, kontrolovali policisté v Polabinách řidiče osobního automobilu Škoda Favorit. Na vozidle ale nebyla platná technická kontrola a nebylo na něj sjednáno povinné ručení. Navíc řidič nevlastní ani nikdy nevlastnil žádné řidičské oprávnění. Tím se dopustil trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.
Ve 13:15 zastavili policisté osobní automobil Opel Omega. Kontrola vozu i řidiče se již chýlila ke konci, když z prováděné lustrace vyplynulo, že již nasbíral 12 trestných bodů, čímž pozbyl řidičské oprávnění. Vzhledem k tomu, že už o této skutečnosti věděl, je podezřelý z trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.
Odpoledne ve 2 hodiny policisté z oddělení hlídkové služby v pardubické Průmyslové ulici zastavili osobní automobil Citroen. Řidiči při dechové zkoušce naměřili hodnotu 0,96 promile alkoholu v dechu. Proto je podezřelý z přestupku proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích.
Těmto nepořádným řidičům hrozí za trestný čin řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění peněžitý trest, zákaz řízení motorových vozidel a trest odnětí svobody až na 1 rok. Za přestupek proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích hrozí řidiči Citroenu pokuta do 20.000 korun a rovněž zákaz řízení motorových vozidel až na 1 rok.
 
prap. Radovan Sablík
14. 7.2009
 

vytisknout  e-mailem