Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Kontroly řidičů u železničních přejezdů

V pondělí na Klatovsku 

      V pondělí 7. listopadu 2011 v době od 8. 00 do 14.00 hodin proběhla na Klatovsku krajská dopravně bezpečnostní akce se zaměřením na kontrolu řidičů u železničních přejezdů. Policisté při akci kontrolovali stanovený limit rychlosti jízdy, nedovolené předjíždění, respektování dopravního značení na železničních přejezdech a další ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích.
Dopravní akce se zúčastnili 3 policisté z dopravního inspektorátu, kteří zjistili 15 dopravních přestupků a uložili blokové pokuty ve výši 9 100 Kč. Za překročení stanoveného limitu rychlosti jízdy bylo pokutováno celkem 12 řidičů, kterým byly uloženy pokuty ve výši 8 200 Kč. Před železničním přejezdem je stanovený systém značení a řidič by se měl připravit na železniční přejezd včas.
      Podle zákona řidič smí ve vzdálenosti 50 m před železničním přejezdem a při jeho přejíždění jet rychlostí nejvýše 30 km/h. Svítí-li přerušované bílé světlo signálu přejezdového zabezpečovacího zařízení, smí 50 m před železničním přejezdem a při jeho přejíždění jet rychlostí nejvýše 50 km/h.
I přesto v pondělí policisté u jednoho řidiče při přejíždění železničního přejezdu naměřili 82 km/h.
 

     

nprap. Ladmanová Dana

8.11.2011

vytisknout  e-mailem