Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kontroly sběren

TEPLICE - Policisté zkontrolovali 20 provozoven; Na lup jel s náklaďákem a další zprávy. 

Kontroly sběren byly úspěšné
     Na sklonku minulého týdne proběhla na Teplicku akce zaměřená na kontroly výkupen sběrných surovin. Během dvou dnů policisté zkontrolovali dvacítku provozoven, kde se zaměřili především na pátrání po kradených kovech. Kriminalisté zjistili řadu poznatků k podezřelým osobám i věcem, které by mohly pocházet z majetkové trestné činnosti. Díky kontrolám se podařilo dopadnout například 59letého zloděje, který minulý čtvrtek překonal oplocení areálu poškozené společnosti, kde následně vnikl do trafostanic, ze kterých odcizil měděné součástky za 14 tisíc korun. Kradené kovy poté předal svému o pět let mladšímu komplici, který s vědomím, že se jedná o věci pocházející z trestné činnosti, šel do sběrny, kde se je pokusil zpeněžit. Starší lapka, který se již v minulosti dostal několikrát do křížku s paragrafy, si převzal sdělení podezření z přečinu krádeže, druhému pachateli, který mu pomáhal kradenou měď prodat, bylo sděleno podezření z přečinu podílnictví.
 
Na lup jel s náklaďákem
     Když krást, tak ve velkém. To byl zřejmě názor 51letého muže, který se na lup vydal přímo nákladním autem. V sobotu odpoledne přijel ještě s dalším mužem, který řídil náklaďák s mechanickou rukou, do areálu bílinské firmy. Využil znalosti poměrů v areálu, kde se prokazoval pomocí identifikační karty ke vstupu do tohoto objektu, kterou měl ještě z předchozího zaměstnání. V prostorách firmy pak na auto naložili přes pět tun měděných kabelů v hodnotě 200 tisíc korun a chtěli z firmy odjet. Při výjezdu z areálu bylo naložené vozidlo zadrženo pracovníky bezpečnostní agentury, kteří přivolali policisty. Řidič, který vůbec nevěděl, že náklad odvážejí nelegálně, figuruje v případu jako svědek, muž, který celou akci naplánoval, byl obviněn z přečinu krádeže, za který ho může soudce poslat až na pět let za mříže.
 
Přistižena při činu
     Z přečinu krádeže ve stadiu pokusu je podezřelá 23letá žena, která si chtěla přisvojit cizí majetek. V neděli ráno přelezla v Teplicích dvoumetrový plot a vnikla na zahradu domu, kde si do krabic připravila věci nalezené na zahradě. Chtěla odnést sklenice se zavařenou zeleninou, dětské hračky, keramické sošky a květináče a další věci za necelých 1500 korun. V krádeži jí ale zabránil majitel nemovitosti, který přivolal policisty. Ti ženu zadrželi a sdělili jí podezření z přečinu krádeže ve stadiu pokusu, za který může strávit maximálně dva roky ve vězení.
 
Zloděj odnesl kapotu
     Při vloupáních do motorových vozidel zloději většinou kradou autorádia, nebo věci uložené v autech. Výjimkou je případ, který se odehrál o víkendu v Oseku. Dosud neznámý pachatel se zde vloupal do zaparkovaného vozidla Seat Leon, z něhož následně demontoval a odcizil přední kapotáž motoru. Přibral si ještě znak automobilky z přední masky a rádiovou anténu, poškozený vyčíslil celkovou škodu na 16 tisíc korun. Policisté případ prověřují jako přečin krádeže, za který hrozí zloději maximálně dvouletý trest odnětí svobody.
 
Z auta zmizel výfuk
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v obci Žalany odcizil ze zaparkovaného vozidla téměř celý výfuk. Zloděj demontoval a následně odcizil výfukové potrubí za katalyzátorem, čímž majiteli automobilu způsobil škodu ve výši 50 tisíc korun. V případě dopadení hrozí pachateli trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.
 
Kdo viděl nehodu?
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci. K nehodě došlo dne 2. listopadu 2011 v době od 17.15 do 18.00 hodin v Teplicích, ul. Bohosudovská u prodejny Kaufland. Nezjištěný řidič motorového vozidla poškodil zaparkovaný automobil značky Ford a z místa ujel, aniž by splnil povinnosti uložené mu zákonem.
     Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 266 (260), nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 7. 11. 2011, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem