Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Kontroly ubytoven

PLZEŇ - Policisté se zaměřili na ubytovací zařízení na teritoriu Obvodního oddělení Plzeň 4. Zjistili jeden přestupek a vypátrali jednu osobu v celostátním pátrání. 

    Policisté z Obvodního oddělení Plzeň 4 (Doubravka) realizovali včera další z řady bezpečnostních opatření, jejichž cílem je zvýšení bezpečnosti na jimi spravovaném území. Do akce se tentokrát zapojili i policisté Odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje a strážníci Městské policie Plzeň. Strážci zákona se zaměřili především na kontrolu osob ubytovaných v těchto zařízeních, kontrolu legálnosti pobytu cizinců na území České republiky a ověřování pravosti dokladů. Kromě jiného samozřejmě pátrali po hledaných a pohřešovaných osobách, odcizených věcech, vozidlech a kolech. V rámci akce dohlíželi i na dodržování nočního klidu a veřejného pořádku.

     Desítky policistů od čtvrté hodiny odpolední do deváté večerní navštívily celkem 9 ubytovacích zařízení a zkontrolovaly jedno sto dvacet sedm osob. Ve sto jedenácti případech se jednalo o cizí státní příslušníky. Ti všichni až na jednoho, kterému byla uložena bloková pokuta ve výši 500 korun, prošli kontrolami tak zvaně „bez ztráty květinky“. Všichni měli doklady i potřebná povolení v naprostém pořádku.

     Na jedné z ubytoven byl policisty vypátrán muž, který se úmyslně vyhýbal výkonu trestu odnětí svobody. Teprve 22letého mladíka policejní hlídka zadržela a poté, co s ním byly provedeny všechny neodkladné úkony, byl převezen do plzeňské věznice. Kromě trestu, který si zde odpyká za předchozí trestnou činnost, jej může soud poslat do vězení na další dva roky za to, že bez vážného důvodu nenastoupil trest odnětí svobody, a tak se dopustil přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

     Celé akce se účastnili i představitelé místní územní samosprávy. Vzhledem k tomu, že z pohledu policie byla akce velmi úspěšná, budeme v podobných počinech pokračovat.

por. Ing. Hana Štefflová
17. března 2017

Odkazy do noveho okna

Ubytovny březen 2017

Ubytovny březen 2017 

Detailní náhled

Ubytovny březen 2017

Ubytovny březen 2017 

Detailní náhled

Ubytovny březen 2017

Ubytovny březen 2017 

Detailní náhled

Ubytovny březen 2017

Ubytovny březen 2017 

Detailní náhled

Ubytovny březen 2017

Ubytovny březen 2017 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem