Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kontroly zaměřené na rychlost

ÚSTECKÝ KRAJ - Výsledky dopravně bezpečnostní akce  

     V pondělí 19. 8. 2013 probíhala ve spolupráci s mezinárodním sdružením TISPOL dopravně bezpečnostní akce zaměřená zejména na kontrolu dodržování rychlosti jízdy. V Ústeckém kraji do ní policie nasadila 64 policisty, kteří zkontrolovali 403 vozidla a zjistili celkem 258 dopravních přestupků. Řidiči za tyto přestupky na místě zaplatili 138 100 korun. Správním orgánům obcí byl oznámen 21 závažnější přestupek.

     Nejvyšší povolenou rychlost překročili 143 řidiči. Dalším nejčastějším prohřeškem bylo nepoužití bezpečnostních pásů, a to ve 44 případech, nepoužití zádržného systému policisté řešit nemuseli. Nevyhovující technický stav vozidla řešili policisté v 10 případech. Po požití alkoholických nápojů usedli za volant 3 řidiči, u 1 řidiče byl pozitivní test na návykovou látku. Dva řidiči usedli za volant bez řidičského oprávnění. Policisté pokutovali také 1 chodce.

     Při kontrolách nákladních vozidel řešili policisté v 1 případě porušení silničního zákona a v 1 případě nedodržel řidič bezpečnostní přestávky a doby jízdy.

 

por. Šárka Poláčková
20. 8. 2013

vytisknout  e-mailem