Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Koordinační dohoda

Na Karlovarsku byla podepsána druhá dohoda o vzájemné spolupráci  

V Ostrově byla ve čtvrtek 9. července 2009 podepsána druhá koordinační dohoda. Po uzavření dohody  s městem Karlovy Vary se k vzájemné spolupráci za účelem stanovení společného postupu při zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku zavázali i  představitelé města Ostrova.
Za Policii České republiky Územního odboru vnější služby Karlovy Vary dohodu svým podpisem stvrdil vedoucí obvodního oddělení npor.Bc. Martin Filip, za město Ostrov starosta Ing. Jan Bureš.

Hlavním účelem zmiňovaných dohod je dosažení příznivého stavu v oblasti místních záležitostí veřejného pořádku.  Podepsaná dohoda je formální úpravou velmi dobře fungující  spolupráce mezi Policií České republiky a představiteli měst a obcí. Smlouvou by měla být tato součinnost ještě více zdokonalena  a prohloubena s ohledem na zájmy občanů.

Obě smluvní strany se společnými silami zaměří na  řešení problematiky bezpečnosti.  Zejména pak na bezpečnost osob a majetku, ochranu veřejného pořádku, předcházení  páchání protiprávního jednání a sociálně patologických jevů, dohled  nad bezpečností a plynulostí  silničního provozu, pátrání po osobách a věcech, vyšetřování trestných  činů a zjišťování jejich pachatelů,  zkvalitňování  komunikace mezi občany a smluvními stranami  a prevenci kriminality.

Příkladem této spolupráce je i pomoc města při doplňování početního stavu na obvodním oddělení v Ostrově.  Zastupitelé města odsouhlasili finanční příspěvek pro nové nastupující policisty „ Program podpory zvýšení bezpečnosti v Ostrově “, kteří budou služebně zařazeni na obvodní oddělení v Ostrově, kde budou sloužit minimálně po dobu tří let. 
 

vytisknout  e-mailem