Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Korálky úspěchů

DĚČÍN - Jak rumburští, tak děčínští kriminalisté pochytali pár výtečníků 

„Naval prachy !“
 
DĚČÍN – Scéna vystřižená jako z akčního filmu se odehrála v pondělí krátce před půl nocí nedaleko domova pro seniory. U obslužného okénka benzínové čerpací stanice na Kamenické ulici se krátce po půl dvanácté v noci objevil mladík s pistolí v ruce, jenž požadoval po přítomné obsluze vydání finanční hotovosti. To ovšem již útočník, ani jeho komplic neobdrželi, jelikož na místě činu se v tu  chvíli objevila záchrana v podobě mužů zákona. Děčínským kriminalistům se  podařilo zadržet partičku dvou loupežníků, kteří mají na svědomí přepadení již druhé loupežní přepadení v našem městě. Díky vzájemné a především úspěšné spolupráci se oba výtečníci krátce po svém činu ocitli v rukou zástupců zákona. Ti je zadrželi a z Kamenické ulice převezli přímo do policejních cel. Oběma představitelům loupežného přepadení bylo včera sděleno obvinění z přečinu loupeže, za což trestní zákoník nabízí vysoký trest. Současně byl podán návrh na vzetí do vazby, o němž bude rozhodnuto v následujících dnech.
 
Obchod s konopím
 
DĚČÍN – Necelé dva roky si místní podnikavec vylepšoval živobytí prodejem marihuany, za kterou vyinkasoval přibližně sedmdesát tisíc korun. Jak vyplývá z policejních protokolů, nelegální podej marjánky přesáhl dvě stovky obchodů, kterými prodal téměř půl kila sledované omamné látky. Provinilci v tuto chvíli hrozí trest v podobě peněžitého postihu, případně až pětiletý pobyt za mřížemi.
 
V rukou spravedlnosti
 
VARNSDORF - I ve Varnsdorfu se povedlo místním kriminalistům včera v podvečer 2.10.2012 zadržet osobu, jenž má na svém kontě několik vloupaček v jejich městě. Nejdříve ji přilákal obchodní dům v Národní  ulici, odkud si odnesla předplacené telefonní karty společně s cigaretami. O pár týdnů později dopadený muž zabrousil do areálu místního pivovaru, kde mu za oběť padly věci ze zaparkovaného vozidla. Z něj si odnesl cennosti v hodnotě padesáti tisíc korun. To mu ovšem nestačilo, a tak si s sebou navíc vzal ještě i dvě jízdní kola. Za jeho řáděním se skrývá škoda necelých sto třiceti tisíc korun. Ta zřejmě bude ještě stoupat, protože si tak počínal i v minulosti. Dnes mu rumburští kriminalisté sčítají vroubky a počítají přešlapy, které mu mohou vynést pobyt za mřížemi. Právě v tuto chvíli čelí téměř třicetiletý muž obvinění z trestných činů krádeže a poškození cizí věci.  
Dnešního dne nasčítali vroubky i jeho komplici, se kterým společně "udělali" jedno vloupání. Jak vyplývá z policejních protokolů, už jenž byl dnešního dne převezen přímo do výkonu trestu, má na svědomí sedm krádeží, z nicjh dvě spáchal ve společnosti druhé osoby. Jelikož mu výstraha z minulosti nestačila, poslal ho soudce do vězení bez dalších průtahů. Odsouzený muž má na svém kontě škodu osmdesáti šesti isíc korun, které se mu načítala krádežemi jízdních kol před plaveckou halou, kartónů cigaret a  batohu s osobními věcmi.  
 
Děčín, 3. října 2012
 
nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín
Tel.: 974 432 207, 724 156 293
E-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem