Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Korupční jednání

Novojičínsko - Úplatek za veřejně prospěšné práce. 

Za to, že nebude muset odpracovat obecně prospěšné práce nařízené soudem, požadoval po odsouzeném 10 tisíc korun. Při předání peněz jej policisté zadrželi.

Soud rozhodl o provedení 200 hodin obecně prospěšných prací. Odsouzený 40letý muž kontaktoval firmu, v které mu jednatel nabídl, že tyto práce může fiktivně odpracovat u něj. Za potvrzení o vykonání trestu požadoval 10tisíc korun.

Odsouzený byl překvapen touto nabídkou. Nevěřil tomu, že je vůbec něco takového možné, a proto vyrozuměl policisty. Nechtěl, aby někdo z pozice svého postavení páchal trestnou činnost na lidech, kteří již za své protiprávní jednání potrestání byli. V žádném případě neodmítal svůj trest vykonat.

K samotnému předání peněz došlo na předem smluveném místě i čase.

Podezřelý muž byl krátce po převzetí peněz zadržen i s penězi. Poté byl umístěn do policejní cely a vyšetřovatel proti němu zahájil úkony trestního řízení.

Po noci strávené v policejní cele si následujícího dne převzal obvinění se zahájením trestního stíhání pro přečin přijetí úplatku podle trestního zákoníku. Za toto jednání mu hrozí trest odnětí svobody v délce 5let.


Tiskový servis 30.1.2012

por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem