Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Koupaliště „navštívil“ nevítaný host

JIČÍNSKO - Ze skladu zmizelo nářadí. 

S největší pravděpodobností v době  od 2. ledna do pátku 3. ledna vnikl neznámý pachatel do areálu koupaliště v Sobotce, kde se  vloupal do jedné z budov. Uvnitř vše nejdříve řádně prohledal a poté ze skladu odcizil vrtačku Narex modré barvy, gola sadu, hever a další ruční nářadí. V prodejní části pak manipuloval s mrazicím boxem, který odpojil od elektrické energie. Kromě toho, že v boxu došlo k znehodnocení zboží, vyndal z něj a připravil do bedny nanuky, hranolky a další pochutiny, které ale ponechal na místě. Možná proto, že ho  někdo vyrušil. Dále se zloděj vloupal do dřevěné chatky a stánku, kde vše prohledal, ale nic zde neodcizil. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 30 tisíc korun. Policisté navíc zjistili, že se v sousedství „podíval“ i do tří rekreačních chat.
 
Případ šetří sobotečtí policisté jako přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.
 
Policisté zároveň  žádají občany, kteří by k uvedenému případu nebo k osobě pachatele mohli podat jakoukoliv informaci, aby tak učinili na linku tísňového volání 158 nebo na tel. číslo 974 533 731. Policisté rovněž uvítají  informace k osobám, které  se v inkriminované době pohybovaly v okolí koupaliště či v nedalekém zámeckém parku s dvoukolovou károu nebo stavebním kolečkem.

nprap. Hana Klečalová
6. ledna 2014 v 15:10

vytisknout  e-mailem