Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Koupil prostřednictvím internetu traktor z ciziny

NÁCHODSKO – Zatím ale nemá ani traktor ani peníze 

Trpělivost při čekání došla v těchto dnech 23letému mladíkovi z Hronovska, který před třemi měsíci koupil na bazarovém webovém portálu traktor. Místo ní zřejmě přišlo poznání, že se pravděpodobně stal obětí internetového podvodu, což nyní prošetřují hronovští policisté.
klávesnice.jpgIlustrační foto/Archiv Policie ČR
 
Mladý muž přišel na služebnu oznámit, že si na elektronickém inzertním portálu chtěl koupit ojetý traktor Zetor. Po elektronické korespondenci a úspěšné domluvě s prodávajícím v cizině zaslal peníze ve výši 84.000 korun na jistý bankovní účet a očekával traktor. Jenomže od té doby se prodejce odmlčel, takže mladík do současnosti nemá ani traktor ani peníze.   
 
Policisté na obvodním oddělení v Hronově případ začali prošetřovat jako trestný čin podvodu, vzhledem k vyšší škodě, s postihem až pěti let odnětí svobody.
 
V souvislosti s tímto případem opětovně připománají, aby lidé při nakupování prostřednictvím internetu dbali zvýšené opatrnosti a při podezřelých okolnostech neposílali peníze. Podezřelá je zejména nízká cena nabízeného zboží, výmluvy při dohadování podmínek koupě a dodání zboží, průtahy a různé vytáčky prodejce.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
8. 1. 2013 ve 12. 45 hodin

vytisknout  e-mailem