Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kov je stále v kurzu

TEPLICE - Sběrač kovu chycen při činu; Do garáže se nedostali... 

Kov je stále v kurzu
     Krádeže barevných kovů jsou poměrně častým jevem, nicméně řadu případů se podaří policistům objasnit. Tentokrát pomohla v dopadení pachatele bezpečnostní agentura, jejíž pracovníci přistihli 37letého muže, který z prostor dolů v Bílině odvážel na ručním vozíku části pásového dopravníku. Provedeným šetřením bylo zjištěno, že muž odcizil ochranné kryty dopravníku, které chtěl prodat do výkupny sběrných surovin. Škoda byla vyčíslena na téměř 14 tisíc korun, zajištěné kryty byly vráceny zástupci poškozené společnosti. Lapkovi hrozí za přečin krádeže až dvouleté vezení.
 
Do garáže se nedostali
     Policisté dopadli muže a ženu, kteří se začátkem října pokusili v Teplicích vloupat do garáže. Poté, co rozbili luxfery v zadní části objektu však zjistili, že je v okně navíc namontována bezpečnostní mříž, a tak odešli „s prázdnou“. Oběma bylo sděleno podezření z přečinu krádeže, ženě hrozí až dvouleté vězení, její spolupachatel může vzhledem k trestní minulosti putovat za mříže až na tři roky.
 
Neplatit se nevyplácí
     Povinnost platit výživné stanovené soudem v případě rozchodu rodičů nekončí dosaženým osmnáctým rokem dítěte. Pokud potomek dále studuje, vyživovací povinnost musí plnit rodič i nadále. Pokud tak nečiní, může se dostat do křížku se zákonem. O tom se přesvědčil muž z Teplicka, který od roku 2008 do současné doby neplatí výživné svému studujícímu synovi. Za uvedenou dobu se dlužná částka vyšplhala přes 43 tisíc korun, muže obvinil policejní komisař z přečinu zanedbání povinné výživy. Za ten hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
 
Teplice, 14. 10. 2010, nprap. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem