Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Krade a navíc má zákaz pobytu na Vsetínsku

VSETÍNSKO: Padesátiletý muž okradl mladíka přímo na vlakovém nádraží 

Valašské Meziříčí - Přímo na valašskomeziříčském vlakovém nádraží okradl včera v podvečer padesátiletý muž mladíka. Sedmnáctiletý mladík se krátce po sedmnácté hodině nacházel ve vestibulu nádraží. Najednou k němu přistoupil muž a z peněženky, kterou mladý cestující držel v ruce, mu vytáhnul peníze. Z dvousetkorunovou bankovkou pak rychle utekl pryč. Nepříjemná událost přinutila mladíka ji oznámit na Policii České republiky.  

Za půlhodiny od přijetí zprávy byl pachatel dopaden. Nacházel se asi dvě stě metrů od vlakového nádraží.  I s bankovkou se pohyboval poblíž obchodního domu Kaufland. Protože se svým jednáním dopustil trestné činnosti, musel policisty "doprovodit" na zdejší obvodní oddělení. Tady se nevyhnul umístění do cely. Prokázalo se i to, že muž jednal pod vlivem alkoholu. Při dechové zkoušce nadýchal přes jednu promili (přesně 1,48).

Policisté zjistili, že za osobou pachatele je padesátiletý muž z Valašského Meziříčí, kterému byl navíc v loňském prosinci vysloven zákaz pobytu v okrese Vsetín. Rozhodnutí bylo vydané vsetínským okresním soudem a to na dobu čtyř let. Po provedení všech nezbytných úkonů byl zloděj propuštěn. Nevyhnul se ovšem sdělení podezření ze dvou přečinů, krádež a maření výkonu úředního rozhodnutí. Trestní zákoník za takové jednání stanovuje trest odnětí svobody až na tři léta.

25. ledna 2010, nprap. Ludmila Brousilová

vytisknout  e-mailem