Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Krade jako straka

LIBEREC - Ačkoliv byla naposledy za krádeže pravomocně odsouzena v říjnu loňského roku, už má 26 letá žena z Doks zase problémy se zákonem. V Liberci, kde nyní žije, znovu krade jako straka. 

     Zřejmě nenapravitelná bude 26 letá žena z Doks, která si nedá pokoj s krádežemi. Dne 12. října loňského roku nabylo  právní moci rozhodnutí Okresního soudu v Liberci, který ji uznal vinnou z majetkové trestné činnosti, a už 18. října byla přistižena při krádeži znovu. Tentokrát  v Obchodním Centru Fórum v Liberci, odkud se snažila bez zaplacení vynést značkové oblečení za 1 946 korun. Pracovníci bezpečnostní agentury, kteří ji za pokladnou zadrželi i s lupem, zjistili, že kradené zboží ani nemohou vrátit zpět do prodeje, protože ho poškodila, když z něj strhávala bezpečnostní kódy. Jen co si odbyla patálii v oddělení módy pro dospělé, zašla do jiného obchodu ve stejném centru a zde ji později pro změnu přistihli při krádeži dětského značkového  oblečení v hodnotě 747 korun. I to znehodnotila při odstraňování  bezpečnostních kódů. Navíc ještě v závěru loňského roku okradla svoji spolubydlící na liberecké ubytovně a způsobila jí škodu za 1 430 korun.

     Nyní ji čeká další soudní jednání, při kterém  na ni tentokrát bude soudce nejspíš mnohem přísnější. Za nové skutky jí může poslat až na tři roky do vězení. Doufejme, že pokud se do výkonu trestu odnětí svobody opravdu dostane, nezačnou se jejím spoluvězenkyním ztrácet osobní věci.

 

por. Bc. Ivana Baláková
22. ledna 2014

vytisknout  e-mailem