Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Krade již čtrnáct let, začal hned v osmnácti

ZLÍNSKO: V poslední době se zaměřuje pouze na žiletky. 

Poslední únorový den krátce po poledni přijala hlídka policistů z obvodního oddělení Zlín oznámení o zloději drogistického zboží, který po krádeži utekl z prodejny v centru města. Vzhledem k tomu, že policisté zrovna projížděli ulicí Kvítkovou, vydali se pátrat po lupiči. Zanedlouho uviděli muže z ostrahy uvedené prodejny stát na ulici s jiným mužem. Na policisty ukazoval, aby zastavili. Vyšlo najevo, že pracovník ostrahy se po krádeži vydal za pachatelem, kterého venku dostihl. Policisté muže zadrželi a umístili do policejní cely. Ukradené zboží vrátili zpět do prodejny.

Při prověřování celé události vyšlo najevo, že to nebyla rozhodně první krádež, kterou měl dvaatřicetiletý muž z obce na Zlínsku na svědomí. Ve stejné prodejně kradl pouhých šest dnů předtím. Předmětem jeho zájmu byly v obou případech pouze předměty určené  k holení. Ukradl celkem sedmadvacet balení holících hlavic a jeden holicí strojek, celkem za bezmála deset tisíc korun.

Policisté hned následující den sdělili notorickému zloději ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu krádež. Vzhledem k tomu, že muž byl za stejné krádeže totožného zboží potrestán již v loňském roce a je ve zkušební době, hrozí mu nyní trest odnětí svobody až na tři roky. Zloděj žiletek rozhodně není policistům neznámý. V jeho rejstříku trestů je již jedenáct záznamů. Poprvé stanul před soudem již na prahu dospělosti. Ze svého posledního pobytu ve věznici se vrátil v polovině prosince loňského roku.

2. března 2018, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem