Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradené desky se našly

TEPLICKO - Pachatelé je dali do komisního prodeje; Nákupy bez peněz... 

 

Kradené desky se našly

     Minulý týden jsme informovali o krádeži tří žulových desek, které zmizely z areálu stavební firmy v katastru obce Bystřany. Jejich zmizení má na svědomí dvojice mužů ve věku 31 a 22 let, kterým policisté včera sdělili podezření z přečinu krádeže. K dopadení podezřelých přispěl především zaměstnanec firmy, který zmizení materiálu původně vůbec nehlásil, na policii se obrátil až ve chvíli, kdy všechny tři žulové desky našel ve stavebninách v komisním prodeji. Policisté pak zjistili totožnost člověka, který je dal do výkupu, a předvolali ho k výslechu. Na služebně se přiznal, že desky odcizil se svým známým a o peníze získané z jejich prodeje se chtěli rozdělit, místo zisku je ale oba čeká soud, u kterého si mohou vyslechnout verdikt až dvouletého vězení.

 

Nákupy bez peněz

     Z přečinu krádeže byli obviněni dva recidivisté ve věku 31 a 49 let. Mladší z obviněných je podezřelý, že v teplickém supermarketu odcizil osm tašek a pět balení tampónů, se kterými ho za pokladní zónou zastavila ostraha prodejny. O týden později pak se svým starším komplicem, který už byl v minulosti šestkrát odsouzen, odcizili jedenáct tabulek čokolád. Mladší muž je dal staršímu lapkovi do tašky a sám prodejní plochu opustil, jeho komplic se pak pokusil se zbožím projít pokladní zónou, aniž by za něj zaplatil. I v tomto případě ale neunikl pozornosti ostrahy, oběma spolupachatelům, kteří jsou v „podmínce“ za předchozí majetkovou trestnou činnost, hrozí v krajním případě až tříleté tresty odnětí svobody.

 

Lapka okradl seniora

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Trnovanech okradl staršího muže. Ve chvíli, kdy chtěl ve večerce zaplatit za nákup, k němu přistoupil a z ruky mu vytrhl pětisetkorunovou bankovku, se kterou se dal na útěk. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který hrozí lapkovi v případě dopadení až dvouletý trest odnětí svobody.

 

Vykradená kočárkárna

     Tři jízdní kola a jednu koloběžku ukradl zatím neznámý pachatel z kočárkárny v Teplicích. Po násilném překonání dveří se vloupal do místnosti v panelovém domě, ze které odcizil kola za více jek dvacet tisíc korun. Policisté případ prověřují jako přečin krádeže a po pachateli i odcizených bicyklech pátrají.

 

 

28. 2. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem