Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradené kolo nestihl prodat

MOST - Překazili mu to policisté.  

 

Policisté obvinili 22letého muže z Litvínovska z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Podle nich má mladík na triku tři skutky, všechny byly nahlášeny z Lomu u Litvínova. První čin měl spáchat v polovině července. Tehdy měl v časně ranních hodinách vniknout na zahradu domu. Poohlédl se a vtom ho zlákalo otevřené okno. Nelenil a vlezl dovnitř. Tam měl potom nerušeně krást. Poškozená v tu dobu spala v domě. To, že tam byl nezvaný návštěvník, zjistila až po probuzení. Na policii uvedla, že jí byly ukradeny věci za 8.200 korun. Jednalo se o finanční hotovost, tablet a váhu. K dalšímu činu se mladík odhodlal první srpnový den. Údajně šel zcela náhodou kolem sportovní haly a tak se chtěl „po vyražení dveří“ podívat dovnitř. Postupně si měl připravovat činky a kovové kotouče k odnesení a při tom ho vyrušila svědkyně. Na mladíka zakřičela a ten vzal nohy na ramena a bez lupu utekl. Policisté podle popisu okamžitě věděli, o koho se jedná. Poslední skutek se měl stát o další dva dny později. Policisté krádež zjistili ještě dříve, než byla nahlášena poškozeným. V Litvínově kontrolovali muže, který měl u sebe opřené jízdní kolo. Když se ho dotázali na bicykl, tak jim tvrdil, že ho nalezl u restaurace v Lomu. Během šetření však vyšlo najevo, že to byla jenom zástěrka další krádeže. Policisté odhalili, že kolo bylo původně odložené na pozemku u rodinného domu. Mladík využil nočního klidu a kvůli vyhlédnutému kolu přelezl plot. Údajně ho plánoval zpeněžit. Policisté mu tak prodej překazili. Mladík se na šikmé ploše neocitl poprvé, v posledních třech letech měl se zákonem co do činění. Stíhán je na svobodě. Na případu policie nadále pracuje.

 

Pod vlivem alkoholu řídil felicii

Na řidiče pod vlivem alkoholu narazili policisté mostecké hlídkové služby. Zastavili ho na silnici I/13 u sjezdu na Bílinu v nočních hodinách. Muž z Českolipska za volantem felicie „nadýchal“ hodnoty kolem 1,7 promile. Po vystřízlivění mu policisté sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za to mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.


 

Pyrotechnik nalezenou munici odpálil na místě

V pondělí byl policistům oznámen nález munice. Přivolaný pyrotechnik určil, že se jedná o nevybuchlý tříštivý dělostřelecký granát německé výroby ráže 75 mm. Na místě nálezu v lesním porostu Litvínovska munici zničil odpálením.

Nevybuchlý granát byl také nalezen občanem o den dříve, minulý týden v neděli. Policejní pyrotechnik konstatoval, že jde o munici z období druhé světové války německé výroby – vystřelený, nevybuchlý protipancéřový dělostřelecký granát ráže 88 mm. I ten byl zlikvidován odpálením na místě, také v lesním porostu na Litvínovsku.


 

V Litvínově byl vykraden stánkový karavan

Nepříjemné překvapení čekalo na majitelku stánkového karavanu umístěného v Litvínově. Poškozená po příchodu k pojízdné prodejně zjistila, že byla vykradena. Spolu s neznámým zlodějem zmizelo zboží v hodnotě téměř osmnáct tisíc korun. Pachatel se zásobil nealko nápoji v plechovkách, krabičkách a láhvích, odcizil jich skoro šest set kousků. Ukradl také více než dvě stovky zapalovačů, několik lahví oleje a mražené polotovary.


 

Někdo kradl v zahradní kůlně

Někdo neznámý kradl v zahradní kůlně na pozemku u domu v Lomu. Majitel díky němu postrádá dvě pily, ruční tlakovou myčku, aku vrtačku, prodlužovací kabely a sekeru. Hodnotu věcí si vyčíslil na patnáct tisíc korun. Policisté po pachateli trestného činu krádeže vloupáním pátrají.


 

por. Alena Bartošová

KŘP Ústeckého kraje

6. srpna 2013


 


 

vytisknout  e-mailem