Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kradené věci odváželi do sběrny

TRUTNOVSKO - Podezřelá dvojice skončila na policii 

Královédvorským policistům se podařilo v těchto dnech zjistit podezřelou dvojici mužů (25letý muž ze Dvora Králové nad Labem a 28letý muž z Trutnova), která má na svědomí krádeže různých věcí. Odcizený lup odváželi do sběrny druhotných surovin. Muži jsou důvodně podezřelí, že nedávno vnikli do bývalého areálu vepřů na Královédvorsku, odkud odcizili celkem 26 kusů kovových branek a 7 kusů zábran, které odvezli do nedaleké výkupny druhotných surovin. Zde byla část odcizených věcí později nalezena. Škoda, kterou tak způsobili, činí předběžně 30.900 korun.
 
Dvojice je dále podezřelá z přečinu krádeže, spáchané ve spolupachatelství, které se měli dopustit v obci Choustníkovo Hradiště. Zde si začátkem roku vyhlédli volně přístupný traktorový přívěs, který byl v té době odstavený u jedné stodoly.  Přívěs (dlouhý 6 metrů a široký 2 metry) odcizili, rozřezali a poté odvezli do sběrných surovin. Poškozený podnik vyčíslil škodu na 8.000 korun.

Šetřením policisté zjistili, že tito muži mají na svědomí i další obdobnou trestnou činnost majetkového charakteru, ke které se doznali. Podle zjištěných skutečností se jedná o krádeže  elektromotorů, krádeže kovového odpadu a autobaterií na Vrchlabsku, v Hostinném  a v dalších obcí Trutnovska. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení. Pokud se prokáže jejich vina, hrozí jim za takové jednání až 2letý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Lenka Burýšková
tisková mluvčí KŘP Khk
zveřejněno: 11. července 2012 v 9:20

vytisknout  e-mailem