Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradené věci policisté zajistili

TEPLICE - Vloupání bylo rychle objasněno; Podváděl na internetu a další zprávy.  

Kradené věci policisté zajistili
     Duchcovští policisté dopadli zloděje, který před dvěma týdny vykradl garáž. Šestadvacetiletý muž násilím překonal vrata a vnikl do garáže, ze které odcizil rybářské vybavení v celkové hodnotě 500 korun. Policisté v minulosti trestně stíhanému muži sdělili podezření z přečinů krádeže a porušování domovní svobody, spokojený je i oznamovatel, protože policistům se celý lup podařilo zajistit a vrátit ho právoplatnému majiteli.
 
Podváděl na internetu
     Až dvouleté vězení hrozí 20letému muži, který v loňském roce podvedl nejméně šest uživatelů internetu. Na aukčním internetovém portálu nabízel k prodeji různé zboží a finanční prostředky si nechal předem zasílat na účet. Inzerované věci však zájemcům neodeslal a peníze si ponechal pro svoji vlastní potřebu, celkem si tak přišel na téměř necelých sedm tisíc korun. Zřejmě byl přesvědčen, že se na něj v anonymním prostředí internetu nepřijde, policisté však jeho totožnost zjistili a muži sdělili podezření z přečinu podvodu, jeho vyšetřování probíhá na svobodě.
 
Nelíbila se mu muzika
     Napadením diskžokeje skončila sobotní maškarní zábava kolotočářů v Krupce. Jednomu z účastníků, který byl přestrojený za známou večerníčkovou postavu Pata, se nelíbila muzika, kterou DJ hrál a měl ho fyzicky napadnout. Přestože ho „kolega“ Mat od poškozeného odtáhl, za chvíli se podle svědků vrátil a hudebníka opět napadl.
     Na místo byli přivoláni policisté, kteří podezřelého muže s jednou promile alkoholu v dechu zadrželi a odvezli si i poškozeného, čímž skončila i hudební produkce. Včera si útočník vyslechl sdělení podezření z přečinu výtržnictví, za který mu v případě uznání viny hrozí až dvouleté vězení.
 
Auto není trezor
     Přes opakovaná varování policistů, aby si lidé nenechávali v autech žádné cenné věci, a to ani v případě, že vozidlo opouštějí jen na chvilku, jsou někteří spoluobčané zřejmě nepoučitelní. Neopatrnosti ženy, která nechala na sedadle kabelku a šla v Bílině odvést syna do školky, využil neznámý lapka, rozbil boční okénko a tašku s penězi, platebními kartami, mobilním telefonem a dalšími věcmi v celkové hodnotě přes pět tisíc korun odcizil. Zloděj auto vykradl během pouhých pěti minut, kdy byla žena v budově školky, v případě dopadení se bude zodpovídat z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
Zloděje zajímají disky
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který vykradl v Teplicích garáž. Z auta zaparkovaného uvnitř demontoval a odcizil všechna čtyři kola a přibral si i registrační značky, doklady, nářadí a součástky. Škoda byla vyčíslena na sedm tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže.
     Sada disků z lehkých slitin i s pneumatikami zmizela i ze sklepa, který vykradl zatím neznámý zloděj v Modlanech. V tomto případě byla škoda vyčíslena na 15 tisíc korun, pachateli hrozí v případě dopadení trestní stíhání pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody.
    Podobné případy se od začátku letošního roku nestaly poprvé, dvě krádeže disků z garáže prověřují policisté v Bílině, v Teplicích se zase před 14 dny z řadové garáže ztratila sada letních pneumatik a k tomu i kovový regál a řetězový zvedák.
 
 
Teplice, 26. 1. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem