Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Krádež a porušování domovní svobody

PLZEŇ - Zloděj si to namířil rovnou do dvou bytů na jednom patře bytového domu. Policisté po pachateli pátrají. 

Včera dne 1. října 2020 nezačal pro majitele dvou bytových jednotek zrovna nejlépe. V průběhu doby, kdy byli obyvatelé dvou bytových jednotek mimo svůj domov, došlo ke vloupání do jejich soukromí bytového domu v Manětínské ulici v Plzni. Neznámý pachatel se nezjištěným způsobem dostal do bytového domu o sedmi patrech. Vyšel do druhého patra, kde si vyhlédl dva byty, do kterých se postupně násilným způsobem vloupal. Oba byty byly řádně zebezpečené. Ty prohledal, zanechal po sobě "spoušť" a s sebou si odnesl cennosti a finanční hotovost za necelých 30 tisíc korun. Přivolaní policisté na místě činu zajistili maximální počet stom, provedli ohledání dotčených bytových jednotek a na místě zjišťovali další informace pro potřeby trestního řízení. Neznámý pachatel je podezřelý ze spáchání přečinů krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Policisté z obvodního oddělení Plzeň 1 zjišťují a prověřují veškeré získané poznatky a po pachateli dále pátrají. Je zatím otázkou, zda se jednalo o jednoho či více pachatelů, ta je v současné době součástí dalšího prověřování případu.

Pocit bezpečí je bezpochyby pro každého z nás velmi důležitý. Co vše můžeme učinit pro to, abychom podstatně snížili riziko vloupání do našich příbytků, či jiných prostor? Jednou z věcí, jak snížit riziko, abychom se nestali terčem nezvaných návštěvníků, je prevence. 

https://www.policie.cz/clanek/uzemni-utvary-sprava-zapadoceskeho-kraje-zpravodajstvi-prevence-proti-nezvanym-navstevnikum.aspx

https://www.policie.cz/clanek/priprava-a-odjezd-na-dovolenou-automobilem.aspx

nprap. Veronika Hokrová
2. října 2020

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem