Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Krádež a Porušování domovní svobody

SOKOLOVSKO – Hrozí mu až pětileté vězení.  

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 30letého muže z Plzně pro podezření ze spáchání přečinů Krádež a Poškození cizí věci.
 
Takového jednání se měl dopustit na začátku února v Sokolově v ulici Nádražní, kdy vnikl do garáže, kde zcela rozebral motor, převodovku, generátor, kabeláž a další součásti, které následně odevzdal do sběrny druhotných surovin a finanční hotovost měl použít pro svou potřebu. Na začátku března vnikl na stejném místě také do bývalé administrativní budovy, kterou prohledal a odcizil několik kusů radiátorů, ventilů a zářivek. Dále měl poškodit topenářské trubky a další zařízení v objektu. Přímo v objektu byl přistižen policisty a následně zadržen.
 
Svým jednáním obviněný muž způsobil škodu předběžně odhadnutou na částku přesahující 120 000 korun. Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Ten státní zástupce akceptoval. Soudce obviněného propustil na svobodu, ale nahradil vazbu  dohledem probačního úředníka. V případě prokázání viny mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.
 
nprap. Kateřina Krejčí
11. 3. 2015

vytisknout  e-mailem