Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krádež a vloupání na Silvestra

Nový rok se dvěma dopravními nehodami 

Silvestr i Nový rok na Rychnovsku nepřinesl naštěstí žádné dramatické události. Policisté v posledním dni roku 2008 zaevidovali vloupání do jedné z rekreačních chat v Orlických horách, které na Obvodní oddělení Dobruška přišel nahlásit její majitel. K vloupání do objektu došlo v době mezi 6.-31. prosincem. Neznámý pachatel se do chaty vloupal oknem, celý objekt si "prohlédl", ale nic z něj naštěstí neodcizil.

I druhý  a poslední trestný čin tohoto dne i končícího roku 2008 zadokumentovali policisté sloužící na Obvodním oddělení Dobruška. Neznámý pachatel ukradl během dne v jedné z místních ulic zaparkovaný osobní vůz zn. Škoda Octavia combi stříbrné barvy. Majiteli způsobil škodu 200.000 korun.

Nový rok se na Rychnovsku přihlásil krádeží mobilního telefonu, kterou šetřili policisté Obvodního oddělení Rokytnice v Orlických horách. Neznámý pachatel jej majiteli ukradl nedlouho po půlnoci v jedné z místních restaurací, čímž vlastníkovi aparátu způsobil škodu 14.000 korun.

Nový rok se na rychnovských silnicích ohlásil dvěma dopravními nehodami, z nichž bohužel jedna s sebou přinesla těžké zranění. Čtyřiačtyřicetiletá řidička vozu zn. Fiat, jedoucí kolem třetí hodiny ranní od obce Borohrádek směrem na obec Žďár nad Orlicí z dosud nezjištěných příčin vjela do levého silničního příkopu, kde se svým vozem čelně narazila do stromu. Posádka vozu Rychlé záchranné pomoci těžce zraněnou ženu transportovala do Fakultní nemocnice Hradec Králové, kde byla žena vzhledem ke svému zdravotnímu stavu hospitalizována. Druhá dopravní nehoda mezi obcemi Javornice a Rychnov nad Kněžnou byla  krátce po 16:00 způsobena srnou, přebíhající přes silnici. Střetu se zvěří se v tom okamžiku nedokázali ubránit dva řidiči osobních vozů, jedoucí v obou protisměrných pruzích komunikace. V tomto případě se naštěstí nikomu z účastníků dopravní nehody nic nestalo. Celková škoda obou dopravních nehod 1. ledna nového roku 2009 byla vyčíslena na 95.000 korun.

 

vytisknout  e-mailem