Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krádež a zpronevěra

LOUNY - Skutky spáchal mladý Mostečan. 

V rukou policistů skončil 24letý mladík z Mostu, který v lounském okrese páchal trestnou činnost. Poškozenými ve všech případech byli manželé středního věku z Lounska. Koncem minulého roku vnikl na pozemek a následně do vnitřních prostor jejich rekonstruovaného domu ve Vršovicích u Loun, odkud odcizil autorádio s DVD přehrávačem a plynovou pistoli včetně nábojů, vše v hodnotě 6 800 Kč. Ukradené věci následně prodal a utržené peníze použil pro svoji potřebu. Dalšího skutku se dopustil tím, že převzal od poškozené mobilní telefon s tím, že zajistí jeho opravu. Misto toho jej však prodal za 300 Kč v zastavárně. Majitelce tím způsobil škodu za 3 000 Kč. Na svědomí má uvedený mladík i zpronevěru bicyklu. Ten si zapůjčil od uvedeného majitele s ujištěním, že mu ho do týdne vrátí. Následně však, bez jeho vědomí a souhlasu, jízdní kolo v hodnotě 5 000 Kč zpeněžil v zastavárně za částku 500 Kč. Dále poškozeného podvedl i v souvislosti s nákupem dřeva. Když mu pán svěřil finanční hotovost ve výši 1 700 Kč, aby zakoupil dřevěné trámy právě na rekonstruovaný dům, peníze použil pro svoji potřebu a dřevo nezajistil. Ve zkráceném přípravném řízení mu proto policisté sdělili podezření z trestných činů krádeže a zpronevěry. Pokud bude odsouzen, hrozí mu odnětí svobody až na dva roky.

Z firmy zmizela myčka

Podbořanští policisté šetří krádež ruční vysokotlaké myčky, která zmizela v minulých dnech z výrobní haly jedné firmy v Podbořanech. Poškozená společnost škodu vyčíslila na 20 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Z vykradeného auta zmizely i pracovní boty

Do osobního automobilu zn. Ford Fiesta se ze středy na čtvrtek vloupal dosud nezjištěný poberta. K události došlo v žatecké ulici Ostrov poté, co pachatel rozbil levé přední okno a vnikl dovnitř. Kromě pracovních bot odcizil i kufr s nářadím, autorádio a část povinné výbavy. Poškozený škodu vyčíslil na 3 800 Kč. Policisté případ šetří jako přečin krádeže a po pachateli pátrají.

Neplatí na dceru

Krkavčího otce ze Žatce, který si neplní vyživovací povinnost ke své dceři, obvinil v těchto dnech policejní komisař. Ač to bylo v jeho možnostech a tato povinnost mu vyplývá ze zákona a z rozhodnutí Okresního soudu v Lounech, na dítě řádně neplatil. Jelikož matka neměla dostatek finančních prostředků na zajištění základních potřeb nezletilé, pobírá dávky pomoci v hmotné nouzi a zároveň je odkázána i na pomoc příbuzných. Osmadvacetiletý otec již dluží k rukám matky 23 800 Kč. Vyšetřování je vedeno na svobodě.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 11. dubna 2014  

  

vytisknout  e-mailem