Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krádež auta jim nevyšla

TEPLICE - Cizím vozem daleko nedojeli; Házel cihly na auta... 

Krádež auta jim nevyšla
     Sdělením podezření z přečinu krádeže skončil případ krádeže osobního vozidla, ke kterému došlo v Teplicích. Minulý týden se dva mladíci ve věku 18 a 19 let rozhodli, že se zmocní nějakého auta. Společně se nejdříve pokusili odcizit zaparkovaný automobil značky Ford Escort, nebyli ale úspěšní a nepodařilo se jim odjet. O pár ulic dále tedy „zkusili štěstí“ znovu, a tentokrát se krádež povedla. Odcizili osobní vozidlo značky Opel Astra, se kterým jeli do Prosetic, kde ještě ukradli registrační značky ze zaparkované Felicie. Po třetí hodině ranní jejich jízda skončila při kontrole hlídkou policie. Během vyšetřování vyšlo najevo, že 19letý zloděj, který ukradené auto řídil, má navíc vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Oba mladíci si převzali sdělení podezření z přečinů krádeže a krádeže ve stadiu pokusu, staršímu zloději přibyl i přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
Házel cihly na auta
     Policistům se podařilo zjistit totožnost pachatele, který v srpnu letošního roku házel kameny a cihly na projíždějící vozidla. V polovině srpna vhodil 46letý muž na silnici mezi Teplicemi a Bílinou kámen, který zasáhl projíždějící osobní vozidlo Peugeot. Majitelka vyčíslila způsobenou škodu na 15 tisíc korun. O několik dnů později hodil kusy cihel na komunikaci, kde právě projíždělo osobní vozidlo značky Ford. Řidič na jeden kus cihly najel předním kolem, čímž došlo k jeho poškození, další cihla zasáhla zadní část jeho vozu. Tentokrát byla škoda vyčíslena na 30 tisíc korun, ke zranění osob naštěstí nedošlo. Muž, který je v současné době ve vězení za jinou trestnou činnost, byl obviněn z přečinu poškození cizí věci, za který mu může být pobyt za mřížemi až o rok prodloužen.
 
Odnesl cigarety a tabák
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v centru Teplic vloupal do prodejny tabákových výrobků. Po překonání mříže a vstupních dveří vnikl zloděj do provozovny, ze které odcizil pokladnu s finanční hotovostí, notebook, přes sto kartonů cigaret různých značek, několik desítek balení tabáku a doutníky. Celkovou škodu vyčíslil majitel obchodu na 200 tisíc korun. Pachateli hrozí v případě dopadení obvinění z přečinu krádeže, za který může jít až na pět let za mříže.
 
Vloupání do garáže
     Věci za 120 tisíc korun si odnesl neznámý lapka z garáže v Krupce. Podle trestního oznámení podaného poškozeným se neznámý pachatel vloupal do garáže u rodinného domu, ze které následně odcizil plynový kotel, jízdní kolo, elektrické ruční nářadí, dvě sady disků s pneumatikami, kožené oblečení a další věci. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody a po pachateli i odcizených věcech intenzivně pátrají.
 
Zmizelo horské kolo
     Horské kolo v hodnotě 4500 korun odcizil neznámý pachatel v Teplicích. Po překonání třímetrové zídky vnikl na zadní dvůr přilehlý k činžovnímu domu, následně se po překonání zadních vchodových dveří vloupal do objektu a z chodby odcizil kolo, které zde měla poškozená. Policisté případ prošetřují jako přečin krádeže, za který hrozí pachateli maximálně dvouletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 8. 11. 2011, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem