Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Krádež auta si vymyslel

Policisté zjistili, že muž s vozidlem způsobil nehodu a z toho důvodu si krádež vymyslel. 

Na konci srpna letošního roku oznámil policistům 25letý muž z Kopřivnice krádež svého osobního vozidla Opel Corsa. Neznámý pachatel měl vozidlo odcizit před rodinným domem v Kopřivnici, místní části Lubina. Pachatel měl poté na místní komunikaci ve směru jízdy od Větřkovické přehrady do centra obce s odcizeným vozidlem havaroval do sloupu elektrického vedení. Poškozené vozidlo, na kterém vznikla škoda okolo pěti tisíc korun, poté odtlačil na travnatou plochu, kde vozidlo zanechal a z palubní desky vozidla odcizil autorádio JVC v hodnotě tisíc pět set korun.
Po opětovném výslechu poškozeného a dalších účastníku dopravní nehody, bylo zjištěno, že si celou událost vymyslel a vozidlo řídil poškozený, tedy jeho majitel. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění žádného z účastníků a autorádio si vzal majitel při odchodu z místa nehody. V šetření dopravní nehody nadále pokračují novojičínští dopravní policisté a případ neoprávněného užívání cizí věci bude odložen.


Stalo se …


Z opuštěného objektu odcizili maringotku

Policistům ze Studénky se podařilo objasnit případ krádeže maringotky, ke které došlo v době od 15. června do 28. července letošního roku ve Studénce na ulici Oderská. V uvedené době někdo odcizil z nezajištěného objektu obytnou maringotku o rozměrech šest metru na délku a dva metry a dvacet centimetrů na výšku. Maringotka byla bílé barvy, na vlastním podvozku a vyrobena ve Slušovicích.  Odcizením byla způsobena majiteli škoda ve výši 40 tisíc korun.
Šetřením policistů byli jako pachatelé zjištěni muži ve věku 31 a 37 let ze Studénky. Oběma podezřelým bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z trestného činu krádeže.


Neoprávněně užívá městský byt

Kopřivničtí policisté v těchto dnech prošetřují sedmdesátiletého muže z Kopřivnice pro podezření ze spáchání trestného činu neoprávněný zásah do práva k domu, bytu, nebo nebytovému.
Muž od října minulého roku do současné doby neoprávněně užívá byt první kategorie o velikosti jedna plus jedna v Kopřivnici. Byt do současné doby užívá, i když mu ke dni 1.10.2008 skončila nájemní smlouva a tento byt měl na základě soudního rozhodnutí Okresního soudu v Novém Jičíně z května letošního roku vyklidit. Do současné doby byla poškozené organizaci způsobena škoda neoprávněným užíváním bytu za téměř deset tisíc korun.


Podvodně vylákal finanční hotovost

V těchto dnech bylo zahájeno trestní stíhání šestačtyřicetiletého muže z Havířova, jako obviněného ze spáchání trestného činu podvod. Jednání se dopustil tím, že na konci března minulého roku v pobočce jednoho peněžního ústavu ve Studénce, v úmyslu získat neoprávněný majetkový prospěch, pod záminkou bezpečné úschovy na dobrém místě, přesvědčil poškozenou ze Studénky, k tomu, aby převedla ze svého účtu na blíže nespecifikovaný účet peněžní částku ve výši dvou milionů korun. Poté, co byla uvedená finanční hotovost připsána ve prospěch účtu, vedeného na majitelku z Prahy, použila na zakoupení bytové jednotky v Praze. Muž tedy v rozporu s deklarovaným účelem, kdy tyto peníze poskytl jako vlastní půjčku pro ženu, které uvedl, že jde o jeho finanční prostředky. Podezřelý svým jednáním způsobil poškozené přímou škodu ve výši 1 560 000 Kč.

vytisknout  e-mailem