Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krádež automobilu, která se nestala

DĚČÍN - Mladík si vymyslel krádež automobilu, neposlušný řidič dojel, odcizená vrtačka je na světě a neznámý zloděj sebral parohy 

Osmnáctiletý mladík z Děčína naboural nedávno zakoupený automobil. Velmi si nepřál, aby se o havárii dověděli rodiče, takže zašel na policii oznámit, že mu byl vůz odcizen. Pak zavolal jako anonym strážníkům a oznámil jeho nález. Jenže se zjistilo, že telefonní číslo, ze kterého volal, je stejné, jaké udal policistům a průšvih byl na světě.  Budiž mu to do budoucna ponaučením.
 
 
Když úřad zakáže řízení motorových vozidel, tak nejezdíme!
 
Třicetiměsíčním zákazem řízení všech motorových vozidel byl potrestán jednadvacetiletý mladík z Varnsdorfu. K tomu dokonce nevlastní v současné době ani řidičský průkaz. Za překážku k jízdě to ale nepovažoval. Policisté, kteří ho zastavili v Rumburku, to ale za překážku považují a výtečníkovi nadělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z maření výkonu úředního rozhodnutí. To znamená hrozbu až tříletého pobytu v nápravném zařízení.
 
 
Z vrtačky se dlouho neradoval
 
Devatenáctiletý mladík neoprávněně vnikl na oplocený pozemek v Krásné Lípě, kde mu padla do oka i za oběť akumulátorová vrtačka za tři tisíce korun. Netrvalo ani dva dny a lapka se ocitl na obvodním oddělení policie, kde si vyslechl podezření z porušování domovní svobody ve zkráceném přípravném řízení. Riskuje tak až dvouleté odnětí svobody.
 
 
Zloděj má parohy a k tomu ještě linoleum
 
Absurdnější kombinaci ukradených věcí, než je balík linolea a paroží z jelena, si lze stěží představit. Po dvou kusech od obojího odcizil neznámý zloděj ve sklepě jednoho rumburského paneláku, čímž majiteli způsobil škodu za slabých čtrnáct set korun. Pokud ho policisté dopadnou, bude se zodpovídat z trestného činu krádeže vloupáním a riskovat až tříletý trest odnětí svobody.
 
 
 
23.11.2010, Děčín
por. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

 

vytisknout  e-mailem