Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krádež brýlí

Mladíkovi hrozí až dva roky vězení 

Chránit zrak před „ostrým“ sluncem se rozhodl za každou cenu dvacetiletý mladík, který v úterý 12. července odpoledne navštívil jeden z obchodních domů v Jičíně na autobusovém nádraží. V oddělení se spotřebním zbožím si vybral  sluneční brýle v hodnotě 199 korun,  které nejdříve zbavil  kódu, a poté si je zavěsil na krk. K jeho smůle ho přímo při krádeži odhalili pracovníci místní bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii.

I když mladík nakonec brýle uhradil, přesto mu to nebylo nic platné. Policisté totiž zjistili, že to není jeho první prohřešek, ale že již byl za obdobnou trestnou činnost v posledních třech letech pravomocně odsouzen. Z tohoto důvodu si vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu krádeže. A tak ho brýle za necelé dvě stovky mohou připravit až o dva roky svobody.
 
nprap. Hana Klečalová                                                                                                                                                                         ilustrační foto
13. 7. 2011 v 12:30

vytisknout  e-mailem