Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Krádež cigaret a řízení pod vlivem návykové látky

KUTNOHORSKO – Podezřelý muž se dopustil několika trestných činů. 

Dne 22. ledna 2019 krátce po poledni oznámila žena na linku 158, že v obci Suchdol vstoupil do jedné prodejny neznámý muž, který se dožadoval kartonu lehkých cigaret značky Marlboro, když mu byl ze strany prodavačky předložen, tak ji tento vytrhl z ruky a chtěl utéct z prodejny. Při svém útěku byl nad schodištěm před prodejnou dostižen prodavačkami a karton cigaret z ruky mu byl vytržen. Prodavačky se vrátili zpět do prodejny, kdy neznámý muž se za nimi na prodejnu vrátil a dožadoval se uvedených cigaret, přičemž opět došlo k přetahování o cigarety.

Podezřelý muž při svém odchodu z prodejny vešel do vestibulu, u kterého byly již uzavřeny a uzamčeny vchodové dveře, ty uzamkla zaměstnankyně prodejny. Následně uzamkla i vchodové dveře z vestibulu do prodejny, čímž oddělila zloděje od prodejny a zabránila jeho případnému útěku. Podezřelý se však dožadoval nadávkami a tlučením do skleněných výplní dveří a oken o puštění, kdy po chvíli vzal kovový čtvercový odpadkový koš, kterým rozbil skleněnou výplň zadních vchodových dveří a dal se na útěk.

Pachatel před prodejnou nastoupil do vozidla značky Peugeot a odjel směrem na obec Bečváry. Zde byl následně zadržen hlídkou policistů. Dechová zkouška ukázala u podezřelého řidiče pozitivní hodnoty a naměřila 1,73 promile alkoholu v dechu.

Při incidentu v obchodě došlo ke zranění dvou prodavaček, které si vyžádalo chirurgické ošetření. Jednatřicetiletý pachatel žádná zranění neutrpěl. Případ je veden ve zkráceném přípravném řízení.

Dne 23. ledna 2019 bylo podezřelému muži sděleno podezření pro spáchání přečinů "Krádež" a přečinu "Ohrožení pod vlivem návykové látky".

por. Mgr. Vendulka Marečková
tisková mluvčí
P ČR Kutná Hora
28. ledna 2019

vytisknout  e-mailem