Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krádež čtvrt milionu objasněna

TEPLICE - Kriminalistům pomohli i občané; Pronásledoval bývalou přítelkyni... 

Krádež čtvrt milionu objasněna
     Po dvou měsících usilovné práce se policistům podařilo vypátrat zloděje, kteří začátkem srpna neoprávněně vybrali z bankomatu v Krupce cizí peníze. Ke zjištění totožnosti pachatelů kriminalistům výrazně pomohly reportáže zveřejněné v médiích, ve kterých byli zachyceni muž a žena přímo při vybírání peněz. Na základě zveřejněných kamerových záznamů a fotografií se kriminalistům ozvali svědci, kteří zloděje poznali. Celý případ začal 1. srpna letošního roku, kdy byl poškozenému cizinci vykraden během krátké nepřítomnosti karavan, ze kterého mu zmizely doklady, více jak 26 tisíc korun a platební karta. Téhož dne večer se pokusil 33letý muž vybrat z bankomatu v Krupce z účtu poškozeného pomocí odcizené platební karty finanční hotovost 45 tisíc korun. Peníze se mu získat nepodařilo a od bankomatu odešel s prázdnou. O půl hodiny později přišla se stejnou platební kartou k bankomatu 37letá žena, které se postupně podařilo z účtu poškozeného vybrat finanční hotovost ve výši 234 000 korun. Muž byl obviněn z trestných činů neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a krádeže ve stadiu pokusu, hrozí mu maximálně dvouletý trest odnětí svobody. Žena převzala obvinění z trestných činů krádeže, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a porušování domovní svobody, za své protiprávní jednání může strávit až pět let za mřížemi.
 
Pronásledoval bývalou přítelkyni
     Bývalý přítel se stal noční můrou pro mladou ženu z Teplicka. Poté, co se s ním rozešla, ji od srpna letošního roku pronásledoval, vyhledával její přítomnost, obden za ní chodil do zaměstnání a vyhrožoval, že pokud se k němu nevrátí, zmlátí ji. Když viděl, že se svým jednáním nepochodil, začal být agresivnější, jeho nadávky byly čím dále tím víc vulgárnější, pravidelně ženu obtěžoval SMS zprávami, ve kterých jí začal vyhrožovat i zabitím. Začátkem října ženu dokonce fyzicky napadl na jejím pracovišti, tentýž den večer si na ni „počíhal“, zatáhl ji do svého vozidla a odvezl do lesa, přičemž po celou dobu vyhrožoval, že ji zabije. Z obavy o svůj život mu poškozená slíbila, že se k němu vrátí a nechala se odvézt k němu domů. Pak konečně našla žena sílu celou věc oznámit orgánům činným v trestním řízení. V tentýž den, kdy se na policisty obrátila, byl 20letý násilník zadržen. Policisté jej obvinili ze spáchání přečinů omezování osobní svobody, nebezpečného pronásledování a výtržnictví, v případě odsouzení mu hrozí maximálně dvouletý trest odnětí svobody.
 
Neplatí na své potomky
     Jeden rok až pět let ve vězení může strávit 28letý muž, který neplatí výživné na své tři nezletilé děti. Od června loňského roku neplní svou zákonnou vyživovací povinnost a dluží nejméně 22 tisíc korun. Protiprávního jednání se dopustil i přes to, že za obdobný skutek stál v posledních třech letech před soudem. Muž byl obviněn z přečinu zanedbání povinné výživy, jeho vyšetřování probíhá na svobodě.
 
Vloupání do restaurace
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se vloupal do restaurace v Teplicích. Ze skladových prostor provozovny si odnesl několik lahví s „tvrdým“ alkoholem, přepravku s pivem a elektrické ruční nářadí. Celková škoda přesáhla 12 tisíc korun, v případě dopadení hrozí zloději za spáchání přečinu krádeže dva roky vězení.
 
 
Teplice, 20. 10. 2011, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem