Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Krádež, dopravní nehoda

KARLOVY VARY - Několik případů 

Krádež
Ostrovští policisté vypátrali a následně zadrželi muže ve věku dvacet dva, dvacet pět a dvacet osm let, kteří jsou podezřelí ze spáchání přečinu krádeže. Muži měli vniknout v obci Kyselka, do areálu kempu, odkud měli odcizit kolem třech desítek kusů vodovodních baterií, měděnou elektroinstalaci a různé měděné prvky z elektrických zásuvek a vypínačů. Ve druhém případě měli vniknout do sklepního prostoru domu, kde měli odcizit kufr s různými druhy nářadí, několik kusů vodovodních baterií, boiler a další nalezené věci. Muži si od policistů vyslechli sdělení podezření z přečinu krádeže.
 
Další kdo si vyslechl sdělení od Karlovarských policistů je třiatřicetiletý muž, který měl dne 17.08.2012 kolem šestnácté hodiny v Karlových Varech,ulici Bezručova 19, v objektu Karlovarské krajské nemocnice, na budově patologie, se pokusit odcizit pozinkovaný parapet. Při krádeži byl vyrušen hlídkou obvodního oddělení Karlovy Vary. Policisté zjistili, že zadržený muž byl za obdobný skutek odsouzen rozsudkem Okresního soudu v Sokolově.
 
Dopravní nehody
Dne 19. srpna 2012 řídil dvaašedesátiletý řidič osobní automobil tovární značky Chevrolet Spark, po komunikaci ve směru z Mezirolí do Nejdku. Řidič před odbočkou na Smolné Pece z dosud nezjištěných příčin přejel s vozidlem do protisměrného jízdního pruhu a vyjel vlevo mimo komunikaci. Zde vozidlo sjelo do silničního příkopu, kde po několika metrech narazilo do kovového oplocení pozemku a do stromu, kde se vozidlo přetočilo na střechu. Řidič při nehodě utrpěl lehké zranění, se kterým byl převezen do Karlovarské nemocnice.
 
Dne 18. srpna 2012 kolem osmnácté hodiny řídil devětačtyřicetiletý muž osobní vozidlo Škoda, ačkoliv si byl plně vědom skutečnosti, že po předchozím požití alkoholických nápojů není schopen bezpečně řídit a ovládat motorové vozidlo. Muž řídil vozidlo v obci Sedlec, kde se plně nevěnoval řízení z důvodu silné opilosti. Při projíždění ulice Sedlecká nepřizpůsobil rychlost profilu komunikace, vjel s vozidlem do protisměru, kde v tu dobu jel na koloběžce devítiletý chlapec. Následně došlo ke střetu vozidla s chlapcem na koloběžce a nárazu do přenosné dopravní značky. Řidič s vozidlem nezastavil a odjel směrem na Starou Roli. Zde nepřizpůsobil rychlost profilu komunikace a havaroval. Chlapce převezlo vozidlo Rychlé záchranné služby do Karlovarské nemocnice. U řidiče byla provedena dechová zkouška s naměřenou hodnotou 2,72 promile alkoholu v dechu. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Dopravní nehoda, při které byla způsobena škoda předběžně odhadnuta na částku 25 tisíc korun, je nadále v šetření dopravních policistů.
 
Dne 18. srpna 2012 kolem devatenácté hodiny řídil nezjištěný řidič osobní automobil Kia po komunikaci v obci Vojkovice ve směru od vlakového nádraží. Při parkování u penzionu se zřejmě nevěnoval řízení a vozidlem narazil do zděného sloupku plotu, který poškodil.  Způsobená škoda, byla předběžně odhadnuta na částku 25 tisíc korun.
 
por. Ing. Pavel Valenta
20.08.2012

vytisknout  e-mailem