Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krádež dvou motorových vozidel

TRUTNOVSKO - Další případ policisté zaprotokolovali jako pokus 

Trutnovští policisté ve středu 31. 7. 2013 vyhlásili celostátní pátrání po dvou odcizených motorových vozidlech, která zmizela z volně přístupných parkovacích ploch v Trutnově na Křížíkově a Dlouhé ulici.
Z provedeného šetření vyplynulo, že dosud neznámý zloděj či zloději v průběhu noci z úterý na středu ze shora uvedených míst odcizili dva automobily značky Renault Megane Scenic. První z automobilů měl šedou metalickou barvu, registrační značky 4H1 9294. Uvnitř tohoto automobilu se v době krádeže nacházely dvě autosedačky, cestovní přehrávače a elektrické ruční nářadí. Druhý renault měl rovněž šedou metalickou barvu a registrační značku 4H9 9882.
Ve středu večer se na místní policisty obrátil s žádostí o pomoc i třetí poškozený, který službukonajícímu policistovi oznámil poškození svého zaparkovaného vozidla. Z výpovědi poškozeného vyplynulo, že je rovněž majitelem osobního motorového vozidla Renault Megane, které stálo na parkovišti v Železničářské ulici. Do třetího z uvedených dopravních prostředků se dosud neznámý zloděj „pouze“ vloupal a poškodil elektroinstalaci. Poškození předběžně vyčíslili škodu na necelých 350 tisíc korun. Shora uvedená protiprávní jednání Policie České republiky v Trutnově zadokumentovala pro podezření ze spáchání přečinů neoprávněné užívání cizí věci, poškození cizí věci a v posledním případě se jednalo o neoprávněné užívání cizí věci spáchanému ve stádiu pokusu, za které může být soudem shodně uložen trest odnětí svobody až na dva roky.
S ohledem na shora spáchané případy, ke kterým došlo v Trutnově v průběhu několika hodin v noci z úterý na středu, žádají trutnovští policisté všechny občany, kteří by v ať již denních či nočních hodinách na místech, kde je zaparkovaný větší počet aut, zaregistrovali pohyb osob, které svým jednáním vzbuzují jakékoliv podezření, nechť ihned kontaktují linku 158. Zloději vozidel si automobily před samotnou krádeží samozřejmě tipují a obcházejí je, přičemž kontrolují jejich zajištění a instalaci možných bezpečnostní prvků. Každý by měl myslet na to, že oznámení všímavého občana může přispět k zamezení samotné krádeže dopravního prostředku a samozřejmě i k včasnému zadržení pachatele shora popisované majetkové trestné činnosti.
Policie České republiky po zloději či zlodějích a odcizených motorových vozidlech intenzivně pátrá.  
por. Bc. Udo Ertner
1. 8. 2013 ve 13:05
 

vytisknout  e-mailem