Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádež elektromotorů

Tábor – Rzavá – Způsobená škoda činí 30 000 korun. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Na množící se případy krádeží elektromateriálu, ať již kabelů, či dokonce elektromotorů, jsme již několikrát upozorňovali. Rovněž skutečnost, že zloděje nejvíce lákají velké elektromotory ze zemědělské techniky, jsme dokladovali případy v tiskových zprávách ze 7. a 26. června 2013. Zloději tehdy kradli v zemědělských areálech v obcích Pohnánec, Hlasivo a Krtov.
Další případ na sebe nenechal dlouho čekat. Začátkem tohoto týdne zloději zaútočili v areálu zemědělského družstva v katastru obce Rzavá. Z objektů vymontovali celkem šest ventilátorů, tzv. odsoušečů zemědělských budov, a to elektromotorů včetně vrtulí. Zemědělcům způsobili škodu ve výši 30 000 korun. Dá se předpokládat, že uvedená technika skončí za zlomek uvedené ceny jako znehodnocený odpad ve sběrných surovinách. Po zlodějích i ventilátorech pátrají policisté místně příslušného Obvodního oddělení Mladá Vožice.
Jak již bylo uvedeno, případ to není ojedinělý. Zemědělce nejen na Mladovožisku, Choustnicku, Sezimovoústecku či Chotovinsku na tuto trestnou činnost opětovně důrazně upozorňujeme a k zabezpečení svého majetku jim doporučujeme přijmout adekvátní opatření.
Jakékoliv poznatky, které by napomohly k dopadení zlodějů, předejte prosím policistům na jejich služebnách či cestou policejní linky číslo 158. Děkujeme.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
10. července 2013
 
 

vytisknout  e-mailem