Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krádež finanční hotovosti

TRUTNOVSKO - Nedávejte zlodějům šanci. 

Na vrchlabské policisty se ve středu 2. 4. 2014 krátce po poledni obrátil s žádostí o pomoc dvacetiletý mladík, který se stal obětí dosud neznámého zloděje. Z výpovědi oznamovatele vyplynulo, že jako řidič nákladního vozidla zastavil z důvodu vykládky a nakládky zboží před jedním z obchodů v Náchodě na Českoskalické ulici. Při opuštění kabiny zapomněl řidič tento prostor zajistit proti vstupu neznámých osob. Během několika minut, kdy poškozený přenášel zboží do prodejny, neznámý lapka využil svou příležitost a z prostor řidiče odcizil peněženku, ve které se nacházela finanční hotovost ve výši 20 tisíc korun. Službu konající policisté uvedený případ zaprotokolovali pro podezření ze spáchání přečinu krádež, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na dva roky.
Po řádném zadokumentování bude uvedený spis dle místní příslušnosti předán k dalšímu šetření policistům v Náchodě, kde k uvedenému skutku došlo.
Policie České republiky tímto žádá všechny občany, aby si na své osobní věci a cennosti dávali mnohem lepší pozor. Neuzamčené vozidlo, ve kterém se nachází jakákoli volně odložená věc, zejména potom peněženka, notebook či kabelka, je pro náhodného lapku velkým lákadlem. Nedávejte proto zlodějům šanci svou nepozorností a někdy až lehkomyslností. Policisté po nenechavci a odcizené finanční hotovosti intenzivně pátrají.
por. Bc. Udo Ertner
3. 4. 2014 v 9:30

vytisknout  e-mailem