Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádež historického džbánu

Tábor – Hlasivo - Svou škodu odhadl majitel na 10 000 korun. (Hlasová schránka 974 238 116 za středečním servisem) 

Po nedávném případu krádeže historických bicích hodin, tzv. „pendlovek“, o které jsme informovali tiskovým servisem ze dne 10. října 2016,

http://www.policie.cz/clanek/ukradl-dvoje-pendlovky.aspx

šetří mladovožičtí policisté v obci Hlasivo další obdobný případ. Pachatel se tentokráte v blíže neurčené době před 16. říjnem 2016 vloupal do jednoho z místních domů, sloužících jako rekreační chalupa. Po násilném vstupu odcizil zde vystavený historický keramický pivní džbán s cínovou pokličkou. Jedná se o rodinou památku z roku 1905, zhotovenou a doplněnou věnováním pro konkrétní manželský pár a ozdobenou nápisem „Dobré pivo, hodná žena, to jest lepší, než půl věna“. Majitel odhadl svou škodu na částku 10 000 korun.    

Žádáme tímto každého, zejména pak obyvatele obce Hlasivo, kdo by měl k objasnění uvedených skutků jakékoliv důvodné poznatky, a to jak k podezřelému dění či výskytu osob v obci, stejně jako informace k případné podezřelé nabídce prodeje uvedených pendlovek či keramického džbánu, aby své poznatky sdělil policistům na jejich služebně v Mladé Vožici, telefonním čísle 974 238 720, případně cestou policejní linky číslo 158. Děkujeme.  

por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz , krpc.pio@pcr.cz

20. října 2016  

 

vytisknout  e-mailem