Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Krádež historických zbraní

Olomoucko - Cena je vyčíslena na 188 tisíc korun  

Včera nad ránem jsme přijali oznámení o krádeži v prodejně na ulici Šumperská v Uničově. Policisté na místě zjistili, že neznámý pachatel po předchozím poškození zámku a okna vnikl dovnitř prodejny a z prostoru kanceláře odcizil zde vystavené historické zbraně v hodnotě 188 tisíc korun. Jednalo se o dvě kulovnice, terčovnici, jednu zrestaurovanou brokovnici a tři původní brokovnice a šestihrannou hlaveň. Zbraně byly vyrobeny od roku 1780 do roku 1860. 
Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu Krádež. Pachateli v případě prokázáni viny hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od jednoho do pěti let.

Podrobný pospi vystavených a odcizených zbraní:
kulovnice, rok výroby - 1780, šestihranná, celopažebná, s původním dioptrem, kulovnice, rok výroby -  1800, ořechové dřevo na pažbě, patinovaná, šestihranná hlaveň, s původním dioptrem, terčovnice, rok výroby - 1860, tyrolská pažba s vystouplou lícnicí, šestihranná hlaveň, na zbrani původní dioptr, zrestaurovaná brokovnice, rok výroby - 1830, ořechové dřevo na pažbě s perkusními zámky, tři původní brokovnice, rok výroby - 1840 - 1850,francouzká výroba a šestihranná hlaveň, rok výroby - 1850, bez pažby a zámku, s dioptrem.

Hledáme svědky krádeže a prosíme občany, kteří mají nějaké informace k objasnění případu, k samotným pachatelům, nebo ví, kde se odcizené zbraně nachází, aby kontaktovali policisty prostřednictvím linky 158.

por. Mgr. Bc. Marie Štrbáková, DiS.

25. 7. 2013

vytisknout  e-mailem