Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krádež hydraulické lžíce

Čtvrtek na Jičínsku 

Ve čtvrtek 2. prosince jičínští policisté prošetřovali krádež hydraulické lžíce, která zmizela ze staveniště pravděpodobně v nočních hodinách ze středy na čtvrtek v Husově ulici. Dělníci ji odložili poblíž příjezdové cesty k nákladní rampě. Ráno zjistili, že místo je prázdné. Neznámý pachatel způsobil poškozenému škodu v částce nejméně 60 tisíc korun. Zloději nyní hrozí až pět let odnětí svobody.
 
V ranních hodinách se na policisty obrátil s žádostí o pomoc muž z Kopidlna. Potřeboval si nutně zajít do obchodu pro základní potraviny, ale jeho zdravotní stav mu v tomto nepříznivém počasí neumožnil opustit domov. Muži zákona mu zprostředkovali kontakt na pracovníky sociálních služeb, kteří zajistili vše potřebné.
 
Překvapivý nález čekal na dělníky v Nové Pace. Při rekonstrukci střechy budovy na náměstí nalezli za trámem zabalený granát. Přivolaní policisté okamžitě staveniště uzavřeli. Dům museli opustit i nájemníci. Místo střežili až do příjezdu pyrotechnika, který funkční ruční útočný granát, pocházející z 2. světové války, odvezl k likvidaci.
 
Zmizení tržby z prodejny zjistili majitelé prodejny v Nové Pace. Neznámý pachatel se krádeže dopustil pravděpodobně v nočních hodinách ze středy na čtvrtek. Jak se zloděj do prodejny dostal,  je předmětem dalšího šetření, protože muži zákona na místě nezjistili viditelné stopy po vloupání. Případ policisté prošetřují pro podezření ze spáchání přečinu krádeže.
 
Večer se zastavil poškozený na pivo v restauraci na Lidickém náměstí v Jičíně. Svoje jízdní kolo si zajistil zámkem a nechal ho opřené v chodbě provozovny. Krátce po jednadvacáté hodině zjistil, že se na místě již nenachází. Neznámý pachatel způsobil majiteli škodu ve výši 7 tisíc korun.
por. Bc. Petr Janda
03. 12. 2010

vytisknout  e-mailem