Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Krádež kola

KARLOVY VARY - Díky dobré místní znalosti zajistili pachatele. 

Dne 31. července 2013 byl na internetovém portálu vyvěšen článek od jedné pojišťovny v České republice, která v rámci svého projektu, umístila v Karlových Varech na frekventovaném místě nezabezpečené jízdní kolo. Jejich cílem bylo, zdali dojde k jeho odcizení či ne a pokud ano, tak za jak dlouhou dobu. Odložené kolo natáčela po celou dobu skrytá kamera.
 
Video skryté kamery
 
Policista z Karlových Varů po přečtení a zhlédnutí videa na internetu, předal tuto informaci svým kolegům, kteří díky své místní znalosti poznali pachatele a ještě ve stejný den ho zajistili. 45letý muž z Karlových Varů se k činu přiznal a policistům sdělil, komu odcizené kolo za pár stovek prodal. Jízdní kolo bylo poté zajištěno a vráceno zpět pojišťovně. Ta v rámci svého projektu, vrácené kolo daruje v nejbližších dnech v Karlových Varech na dobročinné účely.
 
Za toto jednání si 45letý podezřelý muž vyslechl od Karlovarských policistů sdělení podezření z přečinu krádeže. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Způsobená škoda odcizením kola byla předběžně odhadnuta na částku přes 6 tis. korun.
 
nprap. Zuzana Týřová
21. 8. 2013

vytisknout  e-mailem