Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádež lyžařského vybavení objasněna

Prachatice – Prachatičtí kriminalisté z ní trestně stíhají dva muže, jeden z nich, teprve devatenáctiletý mladík, dokonce skončil ve vazbě. (Hlasová schránka 974 236 116)  

Prachatičtí kriminalisté zahájili usnesením trestní stíhání dvou mužů ve věku 19 a 23 let z Prachaticka, jako obviněných z přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Mladší z obviněných se nejprve sám koncem prosince 2015 vloupal do sklepní kóje v ulici Pod Skalkou v Prachaitcích, ze které následně odcizil dámské kolečkové brusle, snowboard s botami a helmou.

Dále se oba obvinění vloupali minulý týden do sklepní kóje v ulici Česká v Prachaticích, ze které odcizili různé lyžařské vybavení, a to lyže, boty, helmy a lyžařské brýle. Následně celou lyžařskou výbavu prodali v zastavárně. Svým jednáním způsobili škodu za nejméně 26 000 korun.

Mladší z obviněných se uvedeného jednání dopustil i přesto, že již byl za obdobný čin v posledních třech letech odsouzen trestním příkazem okresního soudu.

Prachatičtí kriminalisté umístili v úterý mladšího z obviněných do policejní cely. Ve středu podali podnět na státní zastupitelství pro jeho vzetí do vazby, kterou ve čtvrtek soudce akceptoval. Trestní stíhání tohoto mladého recidivisty bude ještě rozšířeno o další majetkové trestné činy, mimo jiné pro prosincovou krádež počítačové sestavy z prachatické základní školy za bezmála 10 000 korun. V případě prokázání viny obviněnému hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.   

Druhého obviněného stíhají kriminalisté na svobodě a hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta

por. Bc. Martina Joklová, pt.pis@pcr.cz

15. ledna 2016

 

vytisknout  e-mailem