Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádež mobilního telefonu

Tábor - Jistebnice - Zloděj použil starý, leč osvědčený trik. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Policisté pátrají po zloději, který krátce před půl pátou hodinou odpolední včerejšího dne (11. 1. 2010) okradl na autobusové zastávce na náměstí v Jistebnici nezletilého chlapce (14). Zloděj k tomu použil starý, leč osvědčený trik. Všiml si, že chlapec nenosí hodinky. Přesto se jej dotázal, kolik je hodin. Oslovený ve snaze vyhovět vytáhl ke zjištění času svůj mobilní telefon. Ten mu pachatel náhle vytrhl z ruky s tím, že si musí nutně zatelefonovat. Na výzvy k vrácení mobilu pak nereagoval a při snaze poškozeného si telefon vzít zpět jej opakovaně odstrčil s tím, že mu nic nedá. Následně zloděj nastoupil do přistaveného autobusu a odjel směrem na Tábor. Dle zatím zjištěných informací pak vystoupil na zastávce v Táboře - Klokotech.
Dle popisu by pachatelem měl být mladík ve věku asi dvaceti let, snědé pleti, hubené, asi 170 cm vysoké postavy, krátkých, černých vlasů. Pod nosem měl úzký knírek a na hlavě bílou, kšiltovou čepici. Markantním znakem jeho oblečení byly široké, černé kalhoty, s „rozkrokem až u kolen“.
Policisté žádají každého, kdo si uvedeného incidentu na autobusové zastávce v Jistebnici všiml a mohl by k osobě pachatele poskytnout další informace, aby je předal policistům na telefonních linkách 974 238 720, 974 238 780 či lince číslo 158.
Zároveň všechny občany upozorňují, že tento způsob krádeže není ojedinělý. Ochota poskytnout časový údaj z mobilu již v několika případech skončila stejným způsobem. Zejména se tak děje v blízkosti vlakového či autobusového nádraží u táborského Husova náměstí. Na místě je tak vedle ochoty i přiměřená obezřetnost. Rovněž další informace k této trestné činnosti přivítají policisté na lince č. 158. Děkujeme.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
12. ledna 2011

vytisknout  e-mailem