Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádež motorové nafty

Tábor – Tentokráte z kombajnu. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Po nedávném případu krádeže motorové nafty z nákladního vozidla a pásového bagru na Táborsku, o kterém jsme informovali tiskovým servisem ze dne 20. srpna 2019,

viz.: https://www.policie.cz/clanek/kradez-motorove-nafty-347171.aspx,

šetří obdobný případ i sezimovoústečtí policisté. Pachatel či pachatelé tentokráte kradli v areálu zemědělského družstva v obci Dolní Hořice na Chýnovsku. V blíže neurčené době jednoho týdne před 4. srpnem 2019 odčerpali z nádrže zde odstaveného kombajnu na 520 litrů motorové nafty, čímž zemědělcům způsobili škodu ve výši bezmála 12 200 korun.

Žádáme tímto každého, zvláště pak obyvatele uvedené obce, kdo by mohl k objasnění tohoto skutku poskytnout jakékoliv důvodné poznatky, a to zejména k výskytu podezřelé osoby či osob, velmi pravděpodobně s vozidlem, aby své poznatky předal sezimovoústeckým policistům na jejich služebně v budově Územního odboru PČR na Soběslavské ulici v Táboře či telefonní lince 974 238 730.

Z výše uvedeného vyplývá, že se nejedná o ojedinělý případ. Apelujeme tímto na majitele jakékoliv techniky, ze které se dá motorová nafta odčerpat, aby její zabezpečení a kontrole věnovali odpovídající pozornost. Důvodné poznatky k výskytu osob podezřelých z uvedené trestné činnosti pak neprodleně předejte policistům cestou linky číslo 158. Děkujeme.

por. Mgr. Miroslav Doubek   krpc.pio@pcr.cz

5. září 2019

vytisknout  e-mailem