Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádež motorové nafty

České Budějovice - Týnští policisté zadrželi podezřelé muže, kteří dlouhodobě odčerpávali motorovou naftu z pracovních strojů. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Týnští policisté zaznamenali počátkem týdne značný úspěch na poli trestné činnosti krádeže motorové nafty. V posledních dnech přijímali oznámení o krádeži nafty z pracovních strojů v jednom místním kamelomu. Proto na místo zaměřili hlídkovou činnost a za pár dnů si doslovně počkali na podezřelé muže, kteří jezdili v noční době odčerpávat toto „černé zlato“. Nedělní noci pro podezřelé doslovně spadla klec. Muži zákona nalezli na místě zaparkované osobní vozidla, kde byly plastové kanystry a poté slyšeli hluk v lesním masivu. Krátká doba od zjištění a okamžik k zadržení. Sice se „zloději nafty“ dali na útěk, ale nic jim to nebylo platné proti řádně vycvičením policistům. Po pár desítkách metrů je zadrželi.
 
V současné době provádí týnští policisté prověřování, ale již teď je jim známo, že zadržení muži pravděpodobně opakovaně odčerpali více jak osm stovek litrů motorové nafty. Věc je řešena pro podezření ze spáchání přečinu Krádež.
 
por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz
6. srpna 2015

vytisknout  e-mailem