Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádež motorové nafty

Tábor – Kladruby – Řidiči nákladních vozidel pozor. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Zloději opět kradou naftu z nákladních vozidel, odstavených na odpočívadlech u hlavních silničních tahů. Dalším z poškozených je řidič, který v nočních hodinách z 28. na 29. ledna 2013 odstavil svůj kamion k povinné přestávce na odstavném parkovišti u hlavního silničního tahu 1/19 mezi obcemi Kladruby a Chýnov na Táborsku. Přestože v autě spal, zloději bez ostychu odčerpali z nádrží jeho kamionu na 400 litrů nafty. Včetně poškození víčka nádrže tak majiteli způsobili škodu ve výši 14 000 korun.
Obdobnou sérii takovýchto případů šetřili táborští policisté na uvedeném hlavním tahu již v minulosti. Zloděje, který tehdy najížděl nejen na Táborsku až z pomezí Moravy a Slovenska, se jim podařilo odhalit, dopadnout a předat spravedlnosti.
Na uvedenou trestnou činnost tímto opětovně upozorňujeme. Nabádáme řidiče kamionů, aby si pro povinnou přestávku volili taková místa, která jsou alespoň relativně bezpečná, například v blízkosti benzinových čerpacích stanic, kde bývá instalován bezpečnostní kamerový systém. Jakékoliv informace, které by napomohly k objasnění této trestné činnosti, předejte prosím neprodleně policistům cestou linky číslo 158. Děkujeme.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
30. ledna 2013
 

vytisknout  e-mailem